Meny
 

Hundehi med gulvvarme på AMFI Eidsvoll

amfi eidsvoll toppbilde hundehi

Fasjonabelt for hundeeiere ved AMFI Eidsvoll i vinter – hygieniske hundehi med gulvvarme for vinter og kjøling for sommer som kan styres via personlig App - trygt for hunden, trygt for eieren og trygt for publikum

AMFI Eidsvoll ønsker å tilrettelegge for best mulig handleopplevelse for alle i lokalmiljøet – også hundeeierne.

AMFI Eidsvoll har to hundehi - et hyggelig tilbud for de mange hundeeierne i området. Burene står ved hovedinngangen på Plan 1 og ved inngangen i underetasjen.Dette er norskutviklede bur, som kalles «Hundehi», og er blant annet utstyrt med deilig gulvvarme i halve gulvet. Hundene kan da velge å ligge på kald eller varm side. Hundehiene har også temperaturstyrt vifte for varme sommerdager, og et system for hel-automatisk UVC-desinfisering mellom hvert hundebesøk. Dermed får hundeeierne et eksklusivt, trygt og hygienisk sted å sette fra seg hunden mens de er inne på kjøpesenteret.

 

Hundeeierne kan bruke hundehiene ved hjelp av en egen personlig App –hvor de ser om hundehiene er ledige og kan åpne/lukke dem for sin hund. De kan også åpnes/lukkes med nøkkelkort som fås i zoo-butikken på senteret. Hundeierne trenger dermed ikke være redd for at hunden blir stjålet eller plaget mens de handler. Meget bra i en tid der hundetyveri har vært mye i fokus!

 

  -Vi ønsker å tilrettelegge for alle kundegrupper her på senteret, også hundeeierne, sier Senterleder Nina Kristengård ved AMFI Eidsvoll.

Det er svært mange hundeeiere i lokalområdet, og hun vet at hundeeiere vil ha det beste når det gjelder tilbud til hunden. Nå slipper det å stå hunder bundet utenfor senteret både i sola på sommeren og på kalde vinterdager. De fortjener et behagelig sted å være, så dette er et godt servicetilbud til dem. «De fleste vet at det er strenge regler mot å ha med hunden inn på kjøpesentre pga matservering, matsalg og allergikere, men det er nok mange som ikke er klar over at det også er forbudt å binde den på utsiden», sier Kristengård. Hunden elsker tross alt å være med på tur så ofte som mulig, fremfor å være igjen hjemme alene.

 

Hundelovens §5 -Forbud mot å gå fra bundet hund, slår fast at det ikke er lov å gå fra bundet hund i nærheten av inngangspartier. Den nye Tilsynsveilederen av 2014 for Dyrevelferdsloven pålegger samtidig hundeeiere å gå tur med hunden sin minimum 3 ganger daglig, behovet for å kombinere lufteturen med andre ærender øker. En undersøkelse fra U-gov for AniCura slår fast at over 70% av norske hunder får mindre mosjon enn det som anbefales

 

Hundeeierne kan åpne/låse hundehiene direkte via sin mobiltelefon. Dyrebutikken PETS i underetasjen er behjelpelig med all informasjon.

 

Hundehienes hensikt er også å forhindre at farlige situasjoner med fastbundne hunder ikke oppstår. Alvorlige biteepisoder, der barn har blitt lemlestet, er årsaken til at §5 i hundeloven kom.

 

An-Magrit Galåen, Avdelingsledere ved den lokale hundeskolenv «Oslo Hundeskole avd. Øvre Romerike» synes det er et bra initiativ av AMFI Eidsvoll å tilrettelegge for hundeeierne. «Dette er veldig seriøst og bra» mener hun. «Det er trygt for hunden, trygt for eieren og trygt for publikum». Hun påpeker at det er viktig at hundeeiere gir hunden en viss opplæring i å være i bur. «Hundeeiere er ofte redd for at hunden skal bli plaget eller i verste fall stjålet, man vet aldri hva som kan skje med hunden når den står igjen uten tilsyn. Hundehiet gir en sikkerhet for at ingen kan komme til hunden, og er et meget godt alternativ for de hundene som medbringes», påpeker hun.

 

-Som hundeeier kan du trygt bruke hundehiene, sier Daglig leder Frode Rogstad fra den norske produsenten Den4Dogs AS (D4D) 

«Ønsket vårt er at hund og hundeeier skal få mer tid sammen. Istedenfor å la hunden være igjen hjemme alene, kan hundeeierne ta med «sin beste venn» på tur, og la den slappe av i hundehiene de minuttene man er inne på senteret for å gjøre ærend. Dermed har man et alternativ til å binde hunden utenfor, og kan ha med hunden oftere på tur. Hundehiene har vært på markedet siden 2011, er grundig testet og fungerer svært trygt og sikkert».

 

Hundehiet er spesialkonstruert til formålet og utviklet av erfarne hundeeiere, i samråd med veterinærer, norske kenneler, hundepsykologer og andre hundeeksperter fra både offentlige og private instanser. Hunder er "hi-dyr", og ulikt oss mennesker så liker hunder generelt og ha sitt lille trygge skjulested, der de kan velge å titte ut på det som skjer uten å føle at de selv blir «iakttatt». Til fordel for hunden, så er hundehiene konstruert slik at det er lett for hunden å se ut av hundehiet, men det er vanskelig for barn og andre og se inn. De fleste hunder er vant til bur, men noen hunder må vennes til den nye situasjonen. Ta gjerne med hundens teppe, pute eller lignende og legg inn i hundehiet, slik at hunden har kjente lukter i hundehiet de første gangene. «En godbit eller to, slik at hunden forbinder hundehiet med noe positivt er også en fordel, og hunden blir da fort vandt til å være i hundehiene. Både bur-trening og trening på å være alene er en fordel», forklarer Rogstad.

 

Dette er nytt med 4. generasjons hundehiene:

 • Egen personlig App for hundeeierne – de ser når hundehiene er ledig, samt kan åpne,lukke etc med Appen på sin telefon.
 • Smart konstruksjon: Til fordel for hunden er hundehiene utformet på en slik måte at hunden har begrenset men OK utsyn i front, mens det er svært vanskelig for barn og andre og både se og stikke fingre inn i hundehiet utenfra (persienne-effekt på lufteslissene).
 • Kalde dager: Gulvvarme går på når det er kaldere enn +5 varmegrader. Halve gulvet varmes, så hunden kan velge varm eller kald side. På varm side varmes gulvet til samme temperatur som hundens kroppstemperatur, noe som oppleves som svært behagelig for hunden.
 • Varme dager: Temperaturstyrt vifte skrur seg på når temperaturen i hundehiet overstiger 20 grader, og gir hunden rikelig med frisk luft.
 • Enkel oversikt: Et display som viser temperaturen i hundehiet, og hvor lenge hunden har vært der.
 • Hygienisk: Hel-automatisk desinfisering av hundehiet ved hjelp av UVC-lys, i tillegg til at det er konstruert for enkelt og lettvint renhold. D4D har gjennomgått et smittevernsopplegg med ekspertise fra Veterinærhøyskolen, og UVC-lyset skrues på (manuelt av administrator) etter kjøpesenterets stengetid, i tillegg til et renholdsopplegg, slik at hundehiene er rene og hygieniske.
 • Tyverisikkert: Solid lås og konstruksjon gjør at hunden er minst like trygg mot tyveri som f.eks i en bil. Backup-batteri gjør at de fungerer selv om 230V strømtilførselen blir borte.
 • Betalingsløsning: Hundeeierne kan måtte betale for å bruke hundehiene med elektroniske nøkkelkort eller via Appen.
 • Unngår konflikter: Konstruksjonen gjør at man unngår hundebitt og andre konflikter med hund. Dette er også verdsatt av alle som er redd hunder som står bundet ved inngangspartier.
 • Alle skarpe kanter er eliminert.
 • Mer lys - Halv-transparent dør og bakvegg slipper mer lys inn i hundehiene.
 • Påmontert bruksanvisning som gir brukerne anbefalinger om hvordan hundeparkeringen brukes på mest mulig forsvarlig måte, samt opplysninger om maks størrelse på hunden, hygiene og temperaturforhold.

 

Hundehiene er utformet med ”tette” vegger, slik at hundene ikke ser hverandre, og føler at de ligger i skjul slik de gjør i et hi. Dette bidrar til å berolige hundene.

 

For spørsmål, vennligst se vår webside www.hundehi.no.