Meny
 

Enkle desserter på morsdag

Disk opp med en herlig dessert på morsdagen. Velg blant en av disse enkle oppskriftene hvis du vil imponere kvinnene i ditt liv. 

dessert

Jordbærmousse med sjokoladesaus

2 porsjoner

INGREDIENSER

Jordbærmousse:

1 dl kremfløte

200 g jordbær

2 ss sukker

2 stk eggeplomme

2 stk eggehvite

50 g melis

Sjokoladesaus:

1⁄2 dl kremfløte

100 g mørk kokesjokolade

 

 

SLIK GJØR DU


Steg 1 - Pisk fløte til myk krem med en håndvisp og sett den kaldt. Rens alle jordbærene og del dem. Sett av halvparten til pynt. Ha jordbær og sukker i en liten kjele, og varm opp under omrøring på lav temperatur til sukkeret er løst opp. Kjør med en stavmikser til glatt puré. Avkjøl.


Steg 2 - Stivpisk eggehviter med melis. Bland forsiktig sammen jordbærpuré og eggeplommer, vend inn krem og til slutt de stivpiskede eggehvitene. Fordel moussen i to store glass. Dekk med plastfolie og sett i kjøleskap i minst en time.


Steg 3 - Kok opp fløte i en liten kjele. Trekk kjelen av platen og ha i grovhakket sjokolade. Rør i blandingen etter 2-3 minutter, når sjokoladen har smeltet. Avkjøl sausen. Fordel resten av de delte jordbærene over moussen i serveringsglassene og hell over sjokoladesaus rett før servering.

 

 

Sjokolademuffins

24 sjokolademuffins

INGREDIENSER 

Muffins:

300 g smør

3 1⁄2 dl vann

6 ss kakaopulver

3 stk egg

3 dl lettrømme

2 ts natron

7 dl sukker

7 dl hvetemel

Pynt:

3 ss frysetørkede bringebær

 

Sjokoladekrem:

3 dl kremfløte

150 g kokesjokolade

  

 

SLIK GJØR DU


Steg 1 - Kok opp fløte og tilsett grovhakket sjokolade. Dra kjelen av plata og rør i fløten til sjokoladen har smeltet. Sett sjokoladefløten i kjøleskap noen timer (helst over natten). Smelt smør, og ha det i en bolle. Ha i de øvrige ingrediensene til muffinsene. Rør inn mel til slutt. Sett muffinsformer på et stekebrett. Bruk gjerne doble former eller et muffinsbrett slik at muffinsene holder fasongen bedre. Hell røren i muffinsformene slik at de er 3/4 dels fulle.


Steg 2 - Stek muffinsene på 180 °C i ca. 20 minutter. Sjekk med en trepinne om muffinsene er ferdig stekt. Stikk pinnen i midten av muffinsen, hvis det ikke fester seg noe til pinnen er de ferdige. Avkjøl muffinsene helt.


Steg 3 - Pisk opp sjokoladekremen til den blir stiv, og pynt muffinsene med kremen. Pynt gjerne med pulver av frysetørket bringebær, eller andre ting du liker godt.

 

  

Bær- og fruktkompott

 

 

4 PORSJONER

INGREDIENSER 

Kompott:

300 g plomme

250 g bjørnebær

250 g blåbær

1 dl vann

ca. 200 g sukker

2 1⁄2 ss potetmel

1 1⁄2 dl kaldt vann

Råkrem:

3 stk eggeplomme

3 ss sukker

2 1⁄2 dl kremfløte

 


SLIK GJØR DU


Steg 1 - Vask og rens frukt og bær for stilker og stein.Kok opp vann og sukker. Tilsett plommer og bær. Kok opp og senk varmen. La det hele småkoke til alt er mørt. Smak eventuelt til med mer sukker.


Steg 2 - Rør sammen potetmel og kaldt vann. Ta kjelen til side og tilsett potetmeljevningen i en tynn stråle under omrøring. Sett kjelen tilbake på platen og kok raskt opp. Hell kompotten i en bolle og avkjøl helt. Tips: Dryss på et tynt lag sukker slik at det ikke blir hinne på kompotten.

 

Steg 3 - Pisk egg og sukker til eggedosis. Stivpisk kremfløte og vend den forsiktig inn i eggedosisen.

 

 

 

Alle oppskriftene er hentet fra MatPrat.

 

Sist endret - 28 januar 2019