Meny
 
damer som spiser is og sykler

Dette er sommerens største trender for 2019

Fargene, mønstrene og materialene: Dette er plaggene stylisten mener du bør investere i denne sesongen. 

Etter altfor mange måneder pakket inn i ull, skjerf og tykke jakker, er det fantastisk deilig å endelig kunne kle seg i lette, lyse sommerplagg. Butikkene bugner over av fristelser, og denne sommeren er det som vanlig enkelte trender som regjerer i hyllene og reolene. Sytlist Cecilie Mevatne fra  ceciliemevatne.no gir deg her tipsene for sommerens antrekk. 

Gult er virkelig kult

Enkelte deler av fargeskalaen er mer fremtredende enn andre denne sesongen, og den mest populære fargen av dem alle, er ifølge stylisten gul.

 

 

– Gult er virkelig kult denne sommeren, og det samme er oransje og rustne rødtoner. Foretrekker du å kle deg mer diskret, kommer du imidlertid også langt med sandfarger, forteller Mevatne.

 

Tips! Blomstermønsteret, som har vært en sommerfavoritt i en årrekke, holder koken i år også.

 

– Blomstene henger stadig med, men vil du prøve deg på et nytt mønster, er batikk veldig i vinden denne sommeren.

Dame i blomstrete kjole og hatt

Dame i blomstrete kjole

 

Stylisten poengterer at du på ingen måte trenger å gå «all in» på en iøynefallende farge eller et vågalt mønster hvis du ikke føler deg komfortabel med det. Trendene kan tilføres i akkurat den dosen du liker.

 

– Det at gult er trendy, betyr ikke at du behøver å kle deg i gule plagg fra topp til tå. Kanskje er et gult skjerf eller en gul veske er nok for deg. Trikset er å tilføre et hint av trendene i din personlige stil, forklarer hun.

Stilinspirasjon fra sykkelsetet

Når det kommer til sommerens «it-plagg», er stylisten ikke i tvil om hvilket som troner øverst på trendbarometeret akkurat nå.

 

– Det er sykkelshortsen, utbryter hun momentant.

 

 – Mange trodde sikkert at de pakket bort sykkelshortsen for godt tidlig på 90-tallet, men nå er den altså tilbake. Og jeg har i alle fall fått helt dilla på den!

 

Tips! Den stretchy og glatte shortsen som rekker til rett over kneet, er imidlertid både svært behagelig og enkel å style.

 

– Sykkelshorts kan brukes med ullgenser på hytta, til blazer eller en oversized skjorte på jobb, og til smykker og høye hæler på byen. Det eneste som er viktig, er at du styler den med en løsere overdel, slik at antrekket får riktig balanse. Målet er jo ikke at det skal se ut som om du skal sykle Tour de France.

Hett på hodet

Sommerens heteste tilbehør sitter ifølge Mevatne i håret og på hodet.

 

– Bøttehatten er blant tilbehøret som stikker seg ut som en stor trend i sommer. Men for dem som ønsker et mer feminint uttrykk, ser vi også et flust av klyper og hårspenner, samt hårbøyler, hårbånd og sløyfer.

Dame med hårbånd og solbriller

Dame med hatt

 

– Og når det kommer til smykker, er det skjell som gjelder – både på hals- og armbånd.

 

Rumpetasken har vært en hit de siste somrene, men i år blir den ifølge stylisten utfordret av beltebagen – også den svært praktisk.

Det mest anvendelige plagget på ferie

Vil du score flest mulig trend-poeng denne sommeren, råder Cecilie Mevatne deg til å gå til innkjøp av sykkelshorts, bøttehatt, et plagg eller tilbehør med frynser, og noe med batikkmønster. Da er du «on trend», som det heter.

 

– Jeg elsker badedrakten, og synes den fungerer like bra som topp til hverdags og fest, som badetøy på stranda. Jeg bruker den til shorts, sarong og under kjoler og kaftaner. Det er fantastisk at man kan få så uendelig mange antrekk ut av et plagg som tar så lite plass i kofferten!

Dame i badetøy med bluse over

Dame i badetøy med bluse over

 

Tips! Du bør sikre deg en kul badedrakt. Sistnevnte er nemlig innmari praktisk på ferie.

 

– Årets sommermote har flere tydelige referanser fra stilen som rådet langs kysten i California på 70-tallet, forteller Cecilie Mevatne. Hun er stylist, og blogger om mote, reise og helse på ceciliemevatne.no.

 

– Disse referansene ser vi spesielt på badetøy, hatter og sandaler, og det er mye av både litt mer sporty plagg i surfematerialer, og mer hippie-inspirerte tendenser i form av batikk, frynser, heklede klær, strikk og fjær.

Stylist Cecilie Mevatne

Sist endret - 05 juni 2019