Meny
 

La sminken glitre på festival

Mengder med glitter, sprakende farger og edelstener klistret i panna: Festival er et av de stedene man virkelig kan leke seg på sminkefronten – og skal vi tro trendene fra Coachella, kan du trygt la kreativiteten bruse i år også. 

smilende brunette med blå glittersminke på venstre kinn

Festivalsesongen er på trappene, og sparkes årlig i gang av den trendsettende Coachella-festivalen i California. Den går av stabelen i april hvert år, og gjestes av stjerner som Kendall Jenner, Katy Perry og Gigi Hadid.

 

Dit kommer det celebre klientellet først og fremst for musikk og dans – men den feststemte gressmatta er definitivt også et sted for å se og bli sett. Så hvis du leter etter inspirasjon for hvordan du kan eksperimentere med antrekk, hår og sminke på sommerens festivaler, bør du med andre ord se mot Coachella.

 

 

Noe av det morsomste med festival er at alt er lov, og at det er helt innafor å ta stilen ett steg lenger enn i hverdagen. Vi har saumfart sminken på årets Coachella-deltakere og silt ut de største trendene – slik at du kan la deg inspirere.

 

Lek og prøv deg frem, miks de forskjellige trendene og finn din helt egen festivalstil i sommer!

 

Glamorøs med glitter

Det er ingen tvil om at glitter har kommet til festivalarenaen for å bli. For å være glitrende glamorøs behøver du ikke en gang å være spesielt kompetent på sminkefronten. Stilen er nemlig såre enkel å mestre. Og mens annen sminke raskt vil smelte og renne i varmen, holder glitter seg trofast gjennom dagens solskinn og nattens sene timer.

 

Du kan gjerne holde resten av sminken nedtonet og la de glinsende partiklene stjele showet. Det kan være lurt å fokusere på å fremheve enkelte trekk, men hva det er – øyelokk, kinnben eller lepper – er helt opp til deg.

 

Kropps- og ansiktsglitter får du tak i både hos forhandlere som selger kosmetikk, i hobbybutikker og i butikker som fører festartikler. Og hvis glitteret ikke er selvklebende, kan du smøre litt vaselin på huden før du klemmer på glitteret.

 

 

Smykk deg med stener

Glinsende stener behøver ikke å være forbeholdt øredobber og smykker. På Coachella var de glitrende stenene å se overalt! Hvis du vil følge i fotsporene til de fabuløse festivalgjengerene, kan du klistre store og små strass-stener i panna og rundt øynene – og det er helt opp til deg hvor fremtredende du vil gjøre stilen.

 

For den litt beskjedne kan den ordinære øyensminken suppleres med små stener i øyekroken, eller som en enkel linje over øyenbrynene. Er du derimot av den mer vågale typen, kan du fylle store deler av panna med stener i forskjellige former og farger, og legg gjerne til glitter eller paljetter for å gjøre kunstverket komplett.

 

For anledningen kan du også legge til side øyenbrynsblyanten og lage den perfekte øyenbrynsbuen med glitrende stener. Hvis du ikke kan gjøre det på festival – når kan du gjøre det da?

 

Som en bonus kan stenene dessuten også dekke over urenheter i huden – som jo raskt kan oppstå etter noen lange festivaldager. Strass-stener får du tak i både i kosmetikk- og hobbybutikker, og du fester dem enkelt med vippelim.

 

 

Sprakende- og graderte farger

Hvis det som glitrer og glinser ikke er helt din greie, kan du allikevel gjøre noe ekstra ut av festivalsminken. På Coachella var sprakende farger på alles lepper, øyelokk og vipper. Mange av festivaldeltakerne slo til med fargesterk øyenskygge, både over og under øynene. Det ble også tydelig at ombre-trenden ikke kun gjelder for hår. De graderte fargene kom også til syne gjennom øyenskygge og leppestift.

 

 

Midlertidige tatoveringer

En annen festivaltrend som har holdt stand noen år, er å supplere sminken med midlertidige tatoveringer. Disse glir rett inn i festivalstilen, og kan praktisk nok bare vaskes av når festivalen er over og du skal tilbake til hverdagen.

 

De midlertidige tatoveringene kommer gjerne i to varianter: Enten i form av feminine, metalliske tatoveringer med orientalsk preg, eller med et mer barnlig og klassisk uttrykk.

 

Tatoveringene kan festes både i ansiktet, på hendene, og rundt håndleddet eller armen – så her er det bare å klistre på så mange du føler for.

 

Midlertidige tatoveringer kan du få tak i hos butikker som tilbyr tilbehør, festartikler eller kosmetikk. Og du kan også finne dem i enkelte leketøysbutikker. 

 

 

Sist endret - 02 juli 2020