Meny
 
Kryddercupcakes

Bruk gjerne silkebånd som matcher cupcakesformene. Bilde og oppskrift er hentet fra matprat.no

Kryddercupcakes med kremosttopping

Kryddermuffins med smak av jul! Med deilig kremosttopping får du flotte julecupcakes som passer fint å servere sammen med andre småkaker i adventstid og romjul.

Kategori: Gjester
Porsjoner: 16
Vanskelighetsgrad: Middels
Tid: 40–60 min

INGREDIENSER

16 Porsjoner

300 g smør

3 dl brunt sukker

4 stk egg

5 dl hvetemel

1 ts bakepulver

1/2 ts malt kanel

1⁄2 ts malt ingefær

1⁄4 ts malt nellik 

KREMOSTTOPPING

300 g kremost naturell

220 g melis

 

SLIK GJØR DU

1. Rør smør og sukker sammen til det har en luftig konsistens. Ha i ett og ett egg om gangen. Tilsett resten av ingrediensene og rør deigen godt sammen.

2. Fordel røren i mellomstore muffinsformer og stek kakene midt i stekeovnen på 200 °C i 15-20 minutter. Avkjøl.

 

TIPS: Sett gjerne muffinsformene i et muffinsbrett om du har. Da holder de seg pene i fasongen.

 

3. Pisk sammen kremost og melis til det har en smørbar konsistens. Ha kremen i sprøytepose og dekorer muffinsene.

 

TIPS: La gjerne kremen stå litt kjølig før du sprøyter den på muffinsene. En rose (som vist på bildet) lager du enkelt ved å bruke en stjerneformet sprøytetip. Start med å sprøyte kremen på midten av muffinsen, og sprøyt rundt i sirkel ut mot kanten.

 

Bilde og oppskrift er hentet fra matprat.no

Sist endret - 17 oktober 2019