Meny
 
pannacotta formet som hjerner med rød saus over seg

Kaker og desserter til halloween

Et skummelt kakebord er et must til halloween. Lager du disse søte fristelsene kan vi love at gjestene vil bli imponert. 

Mange forbinder halloween med godteri, men hvorfor ikke slå på strortromma og lage et skikkelig festbord? Det finnes flere skumle kaker og desserter du kan lage til halloweenfesten, og velger du riktig kombinasjon kan festbordet være pynt nok i seg selv.

 

Det kan selvfølgelig være greit å supplere med litt annen pynt også. Inspirasjon til hvordan du pynter til halloweenfesten finner du her. 

 

Panna cotta-hjerner

 

Med litt kreativitet kan en helt vanlig panna cotta-dessert bli til en skummel halloweendessert. Bare se her. 

 

4 posjoner

 

  • 4 stk gelatinplater
  • ¾ stk vaniljestang
  • 5 dl kremfløte
  • 1 dl sukker

Bringebærsaus

 

  • 225 g frosne bringebær
  • 100 g melis
  • 2 ss sitronsaft

 

SLIK GJØR DU:

1. Legg gelatinplater i kaldt vann i 5 minutter.

 

2. Snitt vaniljestang på langs og skrap ut vaniljefrøene med en liten spiss kniv.

 

3. Kok opp fløte, sukker, vaniljestang og vaniljefrøene i en kjele. Trekk kjelen av platen og ta ut vaniljestangen. Klem ut vannet av gelatinen og rør de bløtlagte gelatinplatene in i den varme blandingen. Ha blandingen i hjerne-former.

 

4. Ha tinte bringebær, melis og sitronsaft i en foodprocessor, kjør til massen er glatt og sil den.

 

Avkjøl og sett kaldt i minst 3 timer før servering. Server desserten med litt frisk bærsaus og eventuelt litt friske bær. 

 

Skummel brownies 

  • halloween_mat_brownies-med-skjelett.jpg
  • Brownies-Spøkelser.jpg

16 porsjoner

 

  • 6 dl sukker
  • 8 ss kakaopulver
  • 3 dl hvetemel
  • 2 ts vaniljesukker
  • 1 ts salt
  • 300 g smør
  • 4 stk egg

 

SLIK GJØR DU:

 

1. Bland alt det tørre i en bakebolle.

 

2. Smelt smør i en liten kjele, og tilsett smøret i blandingen.

 

3. Ha i egg, og rør alt godt sammen. 

 

4. Smør en liten langpanne, ca. 25x35 cm. Kle så pannen med et bakepapir. Hell røren over i langpannen og stryk den utover. 

  

5. Stek kaken midt i ovnen på 150 - 160 °C i ca. 30 minutter.

 

6. Avkjøl kaken helt og del den i biter. Pynt kaken med skjellettfigurer eller marshmallows med melis over seg (som vist på bildet). 

 

Marengsdjevler 

30 posjoner

 

  • 3 stk romtemperert eggehvite
  • ¼ ts salt
  • ¼ ts sitronsaft
  • 225 g sukker
  • ½ ts rød konditorfarge
  • ¼ ts sort konditorfarge

SLIK GJØR DU:

 

1. Gni inn piskebollen med litt salt og noen dråper sitron. Ha i eggehvite og 1/3 av sukkeret og pisk på middels til høy hastighet. Tilsett resten av sukkeret litt etter litt.

2. Når marengsen har blitt luftig og stiv, ta av ¼ av marengsen og ha det i en liten skål. Bland rød konditorfarge i den store bollen med marengs, og sort farge i den lille skålen med marengs.

 

Tips! Best resultat får du om du bruker en pastafarge eller en tykk konditorfarge slik at marengsen holder seg tykk selv etter at fargen er tilsatt.

 

3. Ha marengsen i to sprøyteposer. Den røde i en med middels stor rund tipp (nr. 7.5), den sorte i en med liten rund tipp (nr. 4,5). Sprøyt ut marengsdjevler på et bakepapirkledd stekebrett. Start med den røde, og sprøyt deretter to horn på hver av marengsene.

 

4. Sett brettet i stekeovn på 60-70 °C i ca. 2 timer slik at marengsen tørker.

 

 

 

Sjokoladekiste  

 

Kaka ser kanskje vanskelig ut, men vi kan love at den er både kjapp og enkel å lage. Det eneste du trenger er sjokoladekake i langpanne + en god sjokoladeglasur. 

 

Slik gjør du: 

 

1. Tegn en kiste på et bakepapir. Klipp ut formen og plasser den på sjokoladekaken. Bruk formen til å skjære ut to like kistekaker.

 

2. Smør den ene kistekaken med sjokoladeglasur og plasser den andre kistekaken på toppen av den første kaken.

 

3. Dekk begge kistekakene med glassur og pynt med skummelt godteri. Bruk melisglasur til å lage kors. 

 

Tips! Bruk kakerester som jord rundt og oppå kaken. 

 

Mumiemakroner

 

Makroner:

 

  • 100 g mandler
  • 100 g melis
  • 75 g eggehvite
  • 100 g sukker
  • 3 ss kakepynt

Sitronkrem:

 

  • 50 g romtemperert smør (eventuelt 100 gram margarin)
  • 300 g siktet melis
  •  ts vaniljesukker
  • 3 ss sitronsaft

SLIK GJØR DU:

 

1. Skåld mandler. Kok opp litt vann i en liten kjele. Ha mandler i det kokende vannet og sett kjelen til side. Trekk mandlene til skallet løsner, 3-4 minutter. Ta dem opp av kjelen og legg dem i et kjøkkenhåndkle. Rull håndkledet litt frem og tilbake slik at skallet på mandlene løsner. Tørk de skåldede mandlene i et døgn.

 

2. Mal skåldede mandler på en mandelkvern, eventuelt kjør dem i en food-prosessor eller blender.

 

3. Kjør mandelmelet sammen med melis i en food-prosessor eller blender, gjør gjerne dette i flere omganger, da blir det enklere å få en finere mandelmelblanding. 

 

4. Forvarm stekeovnen til 150 °C.

 

5. Ha eggehviter i en ren, tørr bolle av glass eller rustfritt stål. Pisk dem sakte sammen med litt salt til de danner et mykt skum. Skru opp hastigheten til boblene i skummet er små og jevne. Når skummet danner stive topper, tilsett sukker, litt av gangen. Pisk til blandingen er myk og blank og alt sukkeret er oppløst. Ikke visp for lenge, da blir blandingen kornete.

 

6. Vend mandelmelblandingen inn i marengsen med en slikkepott, og rør til alt er godt blandet. Røren skal bli lett flytende. Det viktig å ikke røre hverken for mye eller for lite. Blir røren for tynn vil makronene flyte utover, og blir røren for tykk vil makronene få små topper og ikke en jevn fin overflate.

 

 

Bakematte fra Kitch'n som gjør det enkelt å lage perfekte makroner. Kr 229,-

7. Lag en mal for å sikre at makronene blir like store, eller bruk en bakematte for makroner. 

 

8. Fyll makronsmeten i en sprøytepose med rund tipp (10 mm), og sprøyt ut makronene på bakepapiret eller på en bakematten. Bank brettet et par ganger i benkeplaten slik at eventuelle luftbobler kommer ut. Gjenta med neste brett. 

 

10. La makronene stå på kjøkkenbenken i 10-20 minutter før du setter dem i stekeovnen. Kjenn forsiktig på makronene med fingertuppen, har de fått en liten hinne på overflaten er de klar til steking.

 

11. Stek makronene midt i ovnen i ca. 12 minutter. Det kan variere litt fra ovn til ovn, men 11-15 minutter pleier å være passe. Avkjøl makronene før de løsnes fra bakepapiret.  

 

12. Lag sitronkrem. Pisk smør og melis sammen til det er godt blandet. Tilsett sitronsaft og pisk til en lett og luftig krem, 5-10 minutter. Smak eventuelt til med litt mer sitronsaft. 

 

13. Ha sitronkremen i en sprøytepose med rund tipp (10 mm). Sprøyt fyll på halvparten av makronbunnene, legg den andre halvparten makronbunner over og klem lett sammen. 

 

14. Fest to øyne på toppen av den ferdige makronen. Bruk deretter en sprøytepose med flat tipp til å påføre sitronkremen lagvis rundt øynene, slik at det til slutt ligner en mumie. 

 

Oppskrifter er hentet fra matprat.no

Sist endret - 10 oktober 2019