Meny
 

Slik sminker du barna til halloween

Halloweensminke til barn trenger ikke å være komplisert. Vi viser deg hvordan du kan få til "creepy doll", "heks" og "hodeskalle" – alle på under 20 minutter.

jente sminket som "creepy doll" ser inn i kameraet

Creepy doll

 

 

 

1. Krøll håret og sett opp i musefletter. Bruk gjerne sløyfer i håret for et mer dukkeaktig preg

 

2. Start med en hvit/beige base i ansiktet. Her kan du bruke alt fra ansiktsmaling til en lys foundation. Ta på flere lag dersom det ikke holder med ett lag. Det kan være lurt å bruke et transparent pudder, slik at sminken ikke sklir ut i løpet av kvelden. 

 

3. Påfør hvit ansiktsmaling i en halvmåne under øynene. Ta deretter på transparent pudder.

 

4. For å ramme inn øynene og lage vipper har vi brukt en tynn kost med en svart geleliner. Du kan også bruke en svart dipliner eller ansiktsmaling. Bruk deretter en svart øyenskygge over hele lokket.

 

5. Øyenbrynene skal være formet som en rund bue. Her kan du bruke en brun eyeliner eller en brun øyenskygge. 

 

6. Pass på at leppene er dekket av hvit ansiktsmaling før du starter. Bruk en rød lipliner til å tegne opp formen på leppene. Når du er fornøyd med formen, kan du fylle inn resten av leppene. Bruk deretter en rød leppestift over. 

 

7. Påfør blush i sirkelbevegelser i kinnene. Ta gjerne på ekstra farge her.

 

Tips! Bruk en brun eyeliner til å tegne på små fregner i kinnene 

 

Hodeskalle

 

 

  

1. Påfør kritthvit base i hele ansiktet, på ørene og nedover halsen. Bruk gjerne et transparent pudder for at den hvite fargen ikke skal sverte av når du legger resten av sminken.

 

2. Deretter kan du begynne å tegne opp der du skal ha svart. Her kan du bruke en geleliner eller en vanlig eyeliner. Start med å lage to ringer rindt øyene, deretter kan du markere nesen, kinnene og munnen. Husk å få med tennene!

 

3. Når du har sminket grovskissen, kan du starte å fylle inn øynene og nesen.

 

4. Bruk deretter en svart øyenskygge for å skyggelegge linjene ved munnen. Påfør den også der du har svart rundt øynene og nesen, samt kjevebein/hals og tinningen. 

 

Les vår artikkel om halloweenkostymer til barn

 

Heks

 

 

 

1. Start med en hvit/beige base i ansiktet. Her kan du bruke alt fra ansiktsmaling til en lys foundation. Ta på flere lag dersom det ikke holder med ett lag. Bruk et transparent pudder over basen. 

 

2. Påfør lilla øyenskygge over hele øyelokket.  

 

3. Bruk en lilla eller brun lipliner til å ramme inn leppene. Fyll deretter inn resten av leppene med samme lipliner.

 

4. For å tegne edderkoppnettet på kinnet bruker du en svart geleliner. Du kan også bruke en svart dipliner. Start med å tegne fire streker fra øyet og nedover kinnet. Fyll inn streker som skal forestille spindelvev i mellom de fire strekene. Deretter tegner du en edderkopp som henger fra nettet. 

 

5.  Øyebrynene skal være skumle, så her gjelder det å tegne en spiss form. For at brynene skal se ekstra skumle ut, kan du tegne små streker opp fra brynet.

 

Hår og sminke gjort av Anja Mobæk (@anjammakeup)  

 

 

 

Sist endret - 10 oktober 2019