Meny
 

Tom Kha Gai med kyllingfilet

Tom Kha Gai, matprat

Kilde: matprat.no

 

Tom Kha Gai er en meget god og smakfull kyllingsuppe fra Thailand. Originalt lages den av en hel kylling, og med galangal. Vi har laget vår litt enklere med fersk ingefær og kyllingfilet.

Kategori Sunn

Vanskelighetsgrad Middels

Tid 20–40 min

 

Ingredienser

4 Porsjoner

 

200 g fullkornris

3 stk kyllingfilet

100 g frisk ingefær

2 båt hvitløk

1 stk sitrongress

8 dl kyllingkraft

3 1/2 dl lett kokosmelk 

2 ss fiskesaus (asiatisk)
saft og skall av 1 stk lime 

1/2 ts chiliflakes

2 ss frisk koriander

 

Slik gjør du

Kok ris etter anvisning på pakken.

Skjær kyllingfilet i biter. Finkutt ingefær, hvitløk og sitrongress.

Kok opp kyllingkraften og legg i finkuttet ingefær, hvitløk og sitrongress.

La det småkoke i 3 minutter. Ha i kokosmelk, fiskesaus og biter av kylling.

Kok opp og la det koke i 5 minutter til.

Ha i revet limeskall, limesaft, tørket chili og koriander rett før servering.

Server med kokt ris.

 

 

Kilde: matprat.no

 

|| Bunnpris & Gourmet ||

 

 

Sist endret - 09 januar 2019