Meny
 

Skrei med Tomat & Basilikumsasus

Skrei, oppskrift med skrei, skrei med tomat og basilikumsaus, AMFI Alta, Matprat

Kilde: Matprat.no

Skreisesongen er i gang!
Februar og mars er høysesong for fersk skrei. Her serverer vi den fantastiske råvaren på sydeuropeisk vis med ferske tomater, urter og hvitløk. Raskt, enkelt og utrolig godt!

Skreisesongen er i gang!

Kategori: Familien
Porsjoner: 4
Tid: 20–40 min
Vanskelighetsgrad: Enkel

 

INGREDIENSER
800 g skreifilet uten skinn
2 ss olivenolje
1 ts salt
½ ts pepper


TOMAT & BASILIKUMSAUS
5 dl røde og gule cherrytomat
2 båter hvitløk
2 ss olivenolje
1 dl fiskebuljong (utblandet)
1 dl frisk basilikum
½ ts chiliflakes (kan utelates)
1 ts sukker
revet skall og saft av ½ stk sitron


SLIK GJØR DU
1. Del cherrytomater i to og finhakk hvitløk.
2. Varm en stekepanne med olivenolje og tilsett tomater og hvitløk. senk varmen og la tomatene surre i oljen i ca 10 minutter, til de er bløte.
3. Ha fiskebuljong i pannen og kok opp.
4. Hakk basilikum, og bland den i tomatene sammen med chiliflakes, sitronsaft og -skall. Smak til med sukker, salt og pepper.
5. Del skreifileten i fire like store biter, og krydre stykkene med salt og pepper på begge sider.
6. Stek fiskestykkene i en stekepanne med olivenolje til fisken har fått fin farge på den ene siden. Tilsett tomatsausen og la alt småkoke i 3 minutter til fisken er ferdig.

 


TIPS! Pynt med friske basilikumblader og server retten med små, kokte poteter eller ferskt brød.

 

 

Kilde: Matprat.no

Sist endret - 17 februar 2020

Relaterte butikker

bunnpris
Kokkejævel Hoftepluss