Meny
 
Kyllingramen

Kyllingramen, en smaksrik og god suppe under 500 kalorier pr. porsjon

Kilde: www.matprat.no

Kyllingramen

Nudelsuppe, ramen, er en tradisjonell japansk rett som opprinnelig kommer fra Kina. Det finnes utallige varianter, men i denne ramensuppen er kyllingkraft basen. Kraften har fått selskap av blant annet chili, hvitløk, anis og misopaste i kjelen. Nudler er en selvfølge, det samme er kokte egg, skiver av saftig norsk kyllingkjøtt, vårløk og frisk koriander.

Ingredienser

4 porsjoner, under 435 kalorier pr. porsjon.

 

2 stk kyllingfilet (à 120 g)

1/2 ts salt

1⁄4 ts pepper

1 ss margarin til steking

2 ss chilipasta (sambal oelek)

 

Kraft:

2 stk finhakket rød chili

3 båter finhakket hvitløk

1 ss olje til steking

11⁄2 l konsentrert kyllingkraft

1 stk stjerneanis

1⁄2 stk sitrongress ,delt i to

2 ss revet frisk ingefær

2 ss soyabønnepasta (misopaste)

 

Tilbehør:

4 stk egg

160 g eggnudler

2 stk i tynne strimler gulrot

4 stk finsnittet vårløk

2 ss finhakket frisk koriander

 

Slik gjør du

1. Fres chili og hvitløk i en varm kjele med olje. Ha i kyllingkraft, stjerneanis, sitrongress, revet ingefær og soyabønnepasta. Kok opp, skru ned varmen og la kraften trekke mens du forbereder resten. Et tips er å kjøpe en hel kylling og dele den opp i fileter, lår og vinger. Kok kraft på kyllingskroget, og du får en kjempegod base til ramen suppen. Filetene serveres i suppa, og resten av kyllingen kan du lage en god middag av senere. Bruk gjerne buljongterninger eller fond for å forsterke smaken på kraften.

 

2. Kok egg i en kjele med vann. Ta tiden fra vannet begynner å koke, 6-8 minutter for et «smilende» egg. Avkjøl i rennende kaldt vann. Skrell eggene og del dem i to.

 

INFO: Et «smilende» egg er kokt slik at eggeplommen er fast rundt kanten, men fortsatt har en bløt kjerne i midten.

 

3. Kok nudler så vidt møre i en stor kjele med vann etter anvisning på pakken, ca. 4 minutter. Hell av kokevannet.

 

INFO: I de fleste ramen brukes hvetenudler (ramen-nudler), men i denne oppskriften har vi valgt å bruke eggenudler på grunn av tilgjengelighet i butikk og næringsinnhold. Bruk gjerne hvetenudler om du får tak i.

 

4. Krydre kyllingfilet med salt og pepper. Ha margarin i en varm stekepanne. Når margarinen slutter å bruse, legg kyllingfiletene i pannen og brun dem i 2 minutter på hver side.

 

 

5. Etterstek på lav varme under lokk i ca. 4 minutter. Pensle med chilipasta, skru av varmen og la filetene hvile et par minutter før du skjærer dem i skiver.

 

Fordel nudler i porsjonsskåler. Legg kyllingfilet i skiver, to halve egg, litt gulrot i strimler og finhakket vårløk i hver skål. Hell kraft over i skålene og dryss over finhakket frisk koriander.

 

Bilder og oppskrift er hentet fra www.matprat.no

 

 

// BUNNPRIS & GOURMET //

 

 

Sist endret - 09 januar 2019