Meny
 

Fastelavnsboller

Fastelavn, fastelavnsboller, AMFI Alta, oppskrift fastelavnsboller, matprat fastelavnsboller,

Bilde og oppskrift er hentet fra matprat.no

Det er bare fastelavn en gang i året, så da må det være lov til å nyte noen fristende fastelavnsboller med både krem og syltetøy. Her får du en super oppskrift!

Kategori: Tradisjon
Porsjoner: 12
Tid: Over 60 min
Vanskelighetsgrad: Middels 

INGREDIENSER

100 g smør
3½ dl melk
50 g gjær
1 dl sukker
½ ts salt
1 ts malt kardemomme
1 l hvetemel
1 ts bakepulver
1 stk egg


Kremfyll:

3 dl kremfløte
12 ss jordbærsyltetøy
2 ss melis

SLIK GJØR DU

DU TRENGER: MELK, SMØR, GJÆR, SUKKER, SALT, KARDEMOMME, HVETEMEL, BAKEPULVER, EGG, KREMFLØTE, JORDBÆRSYLTETØY, MELIS.


1. Smelt smør i en kjele, og ha i melk. La melkeblandingen bli fingervarm. Smuldre gjær i en bolle, og bland den med litt av melkeblandingen.

2. Hell i resten av væsken sammen med sukker, salt og kardemomme. Ha i hvetemel og bakepulver, og elt deigen til den blir blank og smidig. La den heve til dobbelt størrelse.
3. Ha deigen over på en melet overflate, del den i 12 like store emner og trill boller. La bollene etterheves på et lunt sted. Knekk et egg, visp sammen og pensle bollene.
4. Stekes midt i ovnen ved 200 °C i 7 - 15 minutter. Avkjøl bollene før de fylles med vispet krem.
5. Lag kremfyll. Visp kremfløte til luftig krem. Den skal være litt fast, men ikke kornet.
6. Skjær toppen av bollene og legg på kremen og syltetøy. Legg på lokket og dryss over et tynt lag med melis.

Deilige fastelavnsboller i boks. Da er det bare å invitere noen trivelige gjester!

 

Kilde: matprat.no

Sist endret - 21 februar 2020