Meny
 
ull og bomull-illustrasjon

Kommer både ull og bomull fra sauen?

Det er sauene som gir oss ull, mens bomull vokser på en plante. Begge er naturmaterialer, som er noe av det beste du kan velge for familien din.

Både bomull og ull er gode valg av materialer for barn og babyer. Naturmaterialer som disse "puster" i større grad enn syntetiske materialer, og man får derfor en bedre temperaturregulerende effekt for huden og kroppen.

 

Bomull er et perfekt valg til for eksempel sengetøy, og velg en variant i 100 % bomull for å få full effekt av det myke, svale stoffet. Når du skal fylle garderoben til hele familien denne høsten, er det ull som gjelder.

 

Hvorfor velge ull?

Ull har et utall gode egenskaper, som gjør ull til det perfekte valget for hele familien.

  • Visste du at ull ikke bare er for kalde dager? Ull er varmeisolerende om vinteren, men er temperaturregulerende også når det er varmt. Tynne ullplagg er derfor fine å bruke om sommeren.
  • Ull transporterer fukt bort fra huden, slik at vi ikke kjenner oss klamme og blir kalde. Det kan være mye fukt i et ullplagg før det kjennes vått, og ulla holder deg dessuten varm selv om den er våt. Ull innerst mot huden er derfor alltid et godt valg, og perfekt for barnehage- og skolebarn som kan bli både litt svette og litt våte utenfra.
  • Ull er enkelt å holde rent, og kan ofte luftes i stedet for å vaskes. Ulla har bakteriehemmende egenskaper, og er til en viss grad selvrensende.
  • Ull er elastisk og holder godt på fasongen. Spesielt merinoull er lett, tynt og elastisk, og er derfor et særlig godt valg for undertøy, longser og trøyer til aktive barn.
  • Ull er et naturlig og 100 % fornybart materiale, og er derfor et miljøvennlig og bærekraftig valg.

Ull er gull! Velg ull til hele familien.

 

PS! Hugs også gode sko til barnehage- og skolebarn! Klikk her for gode tips til et godt skovalg.

Sist endret - 13 august 2018