Meny
 

Slik steller du julens løkblomster

mester grønn svibel

Amaryllis og svibel er noen av de mest populære juleblomstene vi har, og de er flotte venteplanter i adventstiden. Fra å være grønne små knopper, springer de plutselig ut i nydelig blomst.

Slik steller du løkplantene dine!

Amaryllis og svibler har blitt trendy juleblomster. Fra å være små grønne knopper, springer de plutselig ut i nydelig blomst. Hvor lang tid det tar til de springer ut avhenger at temperaturen. Jo høyere temperatur, jo raskere springer de ut i full blomst. Kjøper du en amaryllis løk trenger den 2-3 uker før den slår ut i full blomst. Svibel trenger kortere tid. Voksede svibler har blitt veldig populære de siste årene, og de er lekre å pynte bordet med. De passer også veldig fint til å legge på et vakkert fat sammen med julekuler og lys. Voksede svibler trenger ikke vann, og vil derfor holde seg små og lubne.

 

Løkblomster må vannes sparsomt

Svibler og amaryllis som er i knopp bør vannes sparsomt. Etter hvert som blomstene begynner å utvikle seg kan du begynne å gi de mer vann, men det er fortsatt viktig å la jorden tørke mellom vanningene. For mye vann kan resultere i en lang uhåndterlig blomsterstilk som lett knekker. Blomsterstilken på amaryllis har en tendens til å strekke seg mot lyset, snu gjerne potten av og til for å unngå en skjev blomsterstilk. Plasserer du plantene kjølig om nettene, forlenges blomstringstiden.

 

 

// MESTER GRØNN //

Sist endret - 26 november 2019

Relaterte butikker

Mester Grønn, AMFI Alta, blomster, blomster Alta, bukett, grønnplanter, bestill blomster, bårebukett Alta, bårebukett