Meny
 
AMFI Alta 10 år

AMFI Alta har investert i tre flotte sittebenker på noen av våre vakre fjelltopper. Benkene er plassert på Borras Vestre, Dønnevarre og Bjørkelitind.

AMFI Altas jubileumsgave til lokalsamfunnet!

I forbindelse med vårt 10 års jubileum, har vi satt opp sittebenker på utsiktspunktene på Bjørkelitind, Dønnevarre og Vestre Borras. Dette er vår jubileumsgave til lokalbefolkningen.

Jubileumsgave til lokalsamfunnet!

AMFI Alta åpnet dørene med brask og bram den 12. november 2009 og vi har hatt en spennende og utfordrende reise gjennom alle disse 10 årene. Vi er stolte av vår utvikling siden åpning og vi er svært takknemlige for at så mange velger å besøke oss, både fra lokalsamfunnet og fra resten av Finnmark og Nord-Troms. 

 

I forbindelse med vårt 10 års jubileum, ønsket vi å gi noe tilbake til vårt lokalsamfunn i form av en jubileumsgave. Vi har hatt en rekke ideer, og vi har involvert mange av de ansatte på AMFI Alta for å finne en gave som passer, og etter en lang prosess landet vi på AMFI-benkene som er plassert på Dønnevarre, Vestre Borras og Bjørkelitind..

 

Jubileumsbenker til toppturer i Alta Kommune

I samarbeid med Alta Kommune, har vi kjøpt inn tre flotte benker som er plassert på tre fantastiske utsiktspunkter som inngår i Alta Kommunes 10-toppers. AMFI Alta har tatt kostnadene for benkene, og Alta Kommune har hatt ansvaret for montering. Benkene er plassert på følgende topper: Borras Vestre, Bjørkelitind og Dønnavarre.

 

Toppturene er et ledd i kommunens satsing på bedre folkehelse, med tilrettelegging for fysisk aktivitet og friluftsliv. Toppturene er normalt tilgjengelig for besøk i perioden 10. juni til 15. oktober. Husk å skriv deg i boka når du besøker toppene.

Veibeskrivelse til toppene!
BORRAS VESTRE - BJØRKELITIND - DØNNAVARRE

Amfibenken

Gjengen på AMFI Alta har nå besøkt Borras Vestre og testet ut utsikten fra Amfibenken. Senterleder Frode Wilhelmsen og driftsleder Ove Thomassen er svært fornøyde med resultatet. Vi synes dette blir flott, og det gleder våre hjerter å se at benkene allerede er mye brukt!

 

Kosebenk

Det er fullt mulig å ta kjæresten eller daten med på en romantisk topptur, med varm kakao i sekken og en raus arm rundt skulderen.

 

Borras Vestre 360 moh

Utsikten er fantastisk fra Borras Vestre, og er virkelig verdt besøket. Toppen ligger på snaufjellet med flott utsikt ut over Altafjorden og Tverrelvdalen. Det kan være værhardt på toppen, men det er mange flotte rasteplasser underveis. Ruta følger den gamle postveien fra Alta til Skoganvarre. Turen til toppen tar i underkant av 2 timer og det er 4 km til toppen.

 

Glad

Det er ingen tvil om at det er godt for kropp og sjel med frisk luft, fine folk og en god topptur i kroppen. Markedssekretær Marie Thomassen og kollega Hanne Leinan er et godt bevis på dette. 

 

Takk fra team AMFI Alta!

Hele team AMFI Alta ønsker å takke alle våre kunder, samarbeidspartnere, kolleger, ansatte på AMFI Alta og ikke minst Alta Kommune, for et fabelaktig samarbeid. Vi setter kjempestor pris på dere alle. Vi håper at gaven faller i smak, og at benkene blir flittig brukt i mange år framover.

 

...fordi vi setter pris på deg! 

Sist endret - 02 juni 2020