Meny
 
7 tips til lette og lure dingser på tur

7 tips til lette og lure dingser på tur

Sju tips til deg som vil pakke lett til høstens turer.

Høst og vinter er herlige sesonger for friluftsglade. Når basisbehovet for gode sko, ulltøy, jakke og turbukse er dekket, er det detaljene som virkelig kan løfte turen. For deg som er glad i kortere turer, kan disse tipsene gi deg økt komfort og trivsel – uten at bagasjen blir for tung.

 

Til å plukke ut smarte duppedingser, har vi forhørt oss med en sportsbutikk på nærmeste Amfi-senter. Mye fikk vi lyst på selv, og jammen ble det ikke noen julegaveideer ut av det, også! Sjekk friluftsentusiastens 7 beste tips og finn din favoritt.

 

1.       Gnagsårsokker

Har du ført fått gnagsår på hælen, blir turen betydelig mindre morsom. Den gode nyheten er at på sportsbutikkene får du tak i gnagsårsokker som du trer på føttene. De er fylt med en gele som skaper en pute mellom foten og skotøyet. Bruk den forebyggende, eller når hælen verker. 

 

 

2.       Lette, vanntette poser

Små, ultralette og vanntette poser er greie å ha med i sekken. Ikke bare holder de ting og tang tørt, de hjelper deg også til å pakke mer systematisk.

 

3.       Mikrofiberhåndkle

Hvis du skal være borte mer enn noen timer er det kjekt å ha et håndkle til personlig hygiene. Kompakte mikrofiberhåndklær fra sportsbutikken tar minimalt med plass, trekker til seg mye fukt og tørker på et blunk.

 

4.       Oppblåsbart liggeunderlag

For overnattingsturer trenger du liggeunderlag. Investerer du i et oppblåsbart et, får du redusert volumet på bagasjen din. Ta med en liten medfølgende pumpe, og stapp liggeunderlaget i sekken.

 

5.       Miniprimus

Det finnes ekstremt lette primuser på markedet, som lar deg både steke og koke uten å måtte bære tungt. Primusene er små og nærmest vektløse – supre til enkel kokkelering på kortere turer.

 

6.       Førstehjelpsutstyr

Usikker på hva du trenger å ha med av førstehjelpsutstyr? Kjøp en ferdigpakket pose, så er du sikret de viktigste produktene. Pakker med førstehjelpsutstyr trenger ikke å være store og tunge. Men de er aldri overflødige.

 

7.       Sammenleggbar hengekøye

Vi skal ikke påstå at det er viktig, men trivelig er det iallfall. Sjekk utvalget av sammenleggbare hengekøyer i din nærmeste sportsbutikk. De er fine til alt fra fisketurer til familieutflukt.

Sist endret - 27 september 2017