Meny
 
Lag din egen pakkekalender

Lag din egen pakkekalender

Har du noen du ønsker å gi en julekalender til i år? Her har vi samlet ideer til hvordan du lager en fin kalender, og forslag til hva du kan pakke inn til de minste.

Gavetips til pakkekalender til barn

Pakkekalenderen kan gjøres så enkel eller avansert som mulig, og den kan tilpasses alle budsjetter. Hvis du vil unngå at det blir for mye godterier i kalenderen, har vi noen tips til fine ting du kan du kan pakke inn.

  • Fyll opp med ting barna trenger og som du ville kjøpt uansett, for eksempel tøfler eller votter.
  • Planlegg en bakedag, eller et juleverksted, og pakk inn en ting dere trenger. Legg ved en lapp som forteller hva dere skal gjøre den dagen. Eksempler kan være pepperkakeformer eller forkle til en bakedag, og glitter eller piperensere til et juleverksted.
  • Pakk inn popcorn og ha en filmkveld. Eller lag en spillkveld og pakk inn et morsomt brettspill og litt snacks.
  • Kjøp et leke- eller aktivitetssett med deler som kan fordeles utover flere dager, men som også kan brukes separat. Eksempler er lego eller tegnesaker.
  • Hvis du er blant dem som holder igjen julegodt og julebrus til desember, kan julekalenderen også være en fin anledning til å gi årets første julebrus eller annen snacks barnet liker.
  • Julepynt – kanskje noe de kan ha på rommet sitt, eller noe til å henge på treet.
  • Andre forslag: Trappetroll, leketatoveringer, tegneserier eller andre blader, tannbørste, gymbag, varmeflaske, sprettball, slim, refleks, toalettmappe, hobbyutstyr, mobildeksel.

 

pakkekalender

 

Ideer til selve kalenderen

 

Hovedpoenget med en julekalender er å telle ned til jul. Spesielt for små barn er det fine med en visuell måte å vise hvor lenge det er igjen til jul. Nummererte gaver er derfor en god idé. Men du kan også nummerere på selve kalenderen, litt avhengig av utseendet du velger.

 

En enkel og dekorativ julekalender som tar lite plass og kan henges på veggen, lager du ved å kle innsiden av en bilderamme med hønsenetting. Pakkene kan du feste ved å knyte dem til nettingen. Bruk en plate bak hønsenettingen og kle den med tekstil.

 

En spennende variant er å samle gavene i en eske eller kurv som kan stå på gulvet. Pakk inn hver gave i gråpapir og hyssing, og la hyssingen henge over kanten på esken med en nummerlapp festet til seg, slik at mottakeren kan «fiske» frem riktig pakke til riktig dag.

 

Hvis du er av den handy typen, kan du også ta utgangspunkt i en sponplate og tegne et mønster som du skjærer ut. Puss platen og mal den, før du fester små kroker nederst til å henge pakkene på. En enklere variant av denne pakkekalenderen er å dekorere en planke og lime på klesklyper med en limpistol. Hvis du har en stige, kan også denne danne et flott utgangspunkt for en julekalender med hengende gaver.

 

Hvorfor ikke velge et gjenbrukbart innpakkingsalternativ? Pakk gavene i tekstil. Du kan kjøpe små stoffbiter, eller kjøkkenhåndklær! Lag små poser av stoffet, eller knyt det rundt gaven og fest med silkebånd.

Sist endret - 10 november 2017