Meny
 

Lag en kreativ påskeeggjakt for barna

to barn som leter etter påskeegg i stua

Gjør en vri på den tradisjonelle påskeeggjakten; gjør det om til en påskerebus. La barna lete og tenke seg gjennom hint for hint til alle påskeeggene er funnet.

1. Bestem gjemmestedene

Det første du må gjøre er å bestemme deg for hvor du vil gjemme påskeeggene. Vi foreslår for eksempel å gjemme påskeeggene i vaskemaskinen, tørketrommelen, kjøleskapet, i en seng og i boden. Hvis vær og vind tillater det kan dere også la uteområdet være en del av jaktløypa. Finn frem penn og papir, og tegn for eksempel hintene til ett gjemmested per lapp slik:

 

2. Tegn rebushint

Vaskemaskin = Håndvask + maskin

Tørketrommel = Klær som henger til tørk + tromme (musikkinstrument) + L

Bod  = Tegn et bord – R.

Kjøleskap = Termometer som viser minusgrader + et skap

Seng = Øyne som ser + 1 – N + den syvende bokstaven i alfabetet

 

3. Putt hintene i påskeeggene

Når du har tegnet ferdig hintene på alle lappene så bretter du de sammen og putter de i påskeeggene. Husk å ha et rebushint til overs som barna starter med. I det som blir det siste egget i rebusløpet kan du legge i en ekstra overraskelse eller en lapp hvor det står «HURRA, nå har du/dere funnet alle mine påskeegg. Nå kan dere nyte godteriet etter hardt arbeid. Sees til neste år. Hilsen Påskeharen».

 

4. Gjem påskeeggene

Gjem deretter eggene på de utvalgte stedene i all hemmelighet. Når startskuddet på påskeeggjakten går av, gir du barna den første lappen. Deretter går leken av seg selv.

 

Har dere har flere planter i huset kan en av rebuslappene være tegning av en plante, så sendes barna på letetur gjennom huset for å lokalisere riktig plante. 

Sist endret - 04 april 2019