Meny
 

Dette er antrekkene du bør sikre deg til jul

Blond dame som slenger et kyss med rød leppestift

Vi røper hva som er sesongens største trender – og hvordan du kan omfavne dem uten å måtte bytte ut halve garderoben.

Det melder seg hver eneste jul – spørsmålet om hva i alle dager du skal ha på deg på julebordet, julaften, juleselskapet, nyttårsaften og alskens festligheter som står i kø i årets siste måned. Som om det ikke er vanskelig nok å klekke ut ett perfekt juleantrekk, skorter det fort på både alternativene og kreativiteten når du skal pynte deg for femte gang på én uke.

 

Hva er det egentlig som gjelder denne sesongen? Og hvordan kan du få mest mulig ut av et begrenset antall plagg? For at du skal slippe å tilbringe unødvendig mye tid foran klesskapet, mens ribba svir seg i ovnen og både sofakroken og pliktene kaller, har vi samlet noen sesongens tips til deg. 

 

I år er det fire store trender som regjerer på både catwalken og i butikkhyllene. 

Tweed og ruter

Britisk konservativ mote er en klassisk stil som dukker opp fra tid til annen. I år er tweed og ruter en av de viktigste trendene vi ser i motebildet. Vi ser trenden i alle mulige varianter og i ulike mønstre.

 

I butikkene finnes tweed som kåper, jakker, skjørt, jumpsuits, topper, drakter, kjoler, hansker, vesker og annet tilbehør.  Du må gjerne bruke tweed i en unik kombinasjon som for eksempel et blyantskjørt i tweed sammen med et mer sporty plagg. Kontrasten mellom klassisk tweed og en annen stil er tøft.  

Dyriske doser

Leopardmønster, sebrastriper, slangeskinn og tigerstriper er superhot akkurat nå.
Synes du dyremønster er litt for dristig for, kan du tilføre akkurat den dosen som du føler deg komfortabel med. Tilbehør som veske og sko i et dyrisk mønster kan også fungere som en morsom detalj i et enklere antrekk. Trenden er overalt om dagen, og på fest er det et sikkert valg i år.

Illustrasjonsbilde

Blomstene blir med

Kjoler med blomsterprint har lenge vært på moten, og trenden fortsetter inn i julesesongen. Blomstrete maxikjoler er fortsatt like hot på vinterhalvåret, og bruk det gjerne på julebord. Omslagskjoler i blomstermønster er en sikker vinner i år. Denne type kjole kler de fleste fasonger, er komfortabelt å ha på seg og kan brukes etter julebordsesongen også.

 

 

Sesongens farger

Når det gjelder farger så er det brunt, konjakk-toner, lysegult og plommefarger som gjelder. Grønt, og spesielt flaskegrønt, er også populært nå. Som alltid er også rødt et sikkert valg før jul, og her må man gjerne velge rødt tilbehør om man føler at en knallrød kjole på julebordet blir litt for iøynefallende.

 

I tillegg til disse fire trendene, så er det også fortsatt mye volanger, blonder og rysjer å finne i butikkene. Av materialer er silke, velour og fuskepels verdt å satse på. Dette er også stoff som er behagelig å gå med. 

 

 

Og husk alltid at... 

Et tips for å spare penger er å investere i basisplagg som lett kan kombineres med ulikt tilbehør slik at du kan bruke plagget til flere anledninger. En klassisk svart kjole med sko i dyreprint kan brukes på julebord, men også på nyttårsaften med annet tilbehør. Kanskje til og med på jobb med andre sko og en blazer over.

 

Det er heller ikke bare kjoler og skjørt som er fine festantrekk. Bukser med høyhælte sko, samt jumpsuits er superlekkert. Hva med å kombinere en vid bukse med lekre pumps og en pyntet bluse? Eller bruk skinnbukser med en lang skjorte og høye partysko.

Få mer inspirasjon på ditt nærmeste Amfisenter.
Finn ditt senter her.

Sist endret - 16 november 2018