Meny
 
taco på nye måter

Taco på nye måter

Er du er av dem som sverger til taco på fredager? Her er noen tips som gir deg mer variasjon.

Hvis stikkordet er taco, er det mange måter å eksperimentere og gjøre noe nytt ut av fredagskvelden. Hva med tacosuppe eller taco i form? Hvis du pleier å kjøpe ferdig guacamole og salsa, kan det også være verdt å prøve seg på hjemmelagde varianter. Det er enkelt, og smaker veldig godt.

 

Tacosuppe

 

Ved å leke med konsistens og presentasjon, kan den tradisjonelle tacomiddagen bli en ny opplevelse. Hvorfor ikke teste en suppevariant?

Du trenger:

1 gul løk

1 pakke kjøttdeig eller karbonadedeig

Olivenolje eller annen olje til steking

Tacokrydder (ferdig eller hjemmelaget)

1 liten rød chili

1 boks hermetiske tomater

1 ss tomatpure

6 dl buljong, gjerne hønsebuljong

1 pakke røde bønner

1 liten pakke maiskorn

 

Slik gjør du:

Kutt løken og surr den myk i litt olje i en kjele. Sett løken til side. Stek kjøttdeigen i samme kjele og tilsett tacokrydder, chili, tomater, tomatpure og buljong. Lag gjerne tacokryddermiksen selv, ved å blande salt, spisskummen, chili, paprika, cayennepepper, gurkemeie og oregano. Kok opp og la det småkoke et par minutter. Deretter tilsetter du bønner, mais og den stekte løken.  La suppen småkoke et par minutter til, slik at alle smakene får satt seg og du får en fyldig rett. Krydre med salt og pepper etter smak.

Tacosuppen kan du servere med tortillachips, guacamole og salsa.

 

Taco i form

En annen vri er å lage tacoen i form, som en lasagne. Bruk vanlig stekt og tacokrydret kjøttdeig, samt mais, hakket tomat og løk. Legg ingrediensene lagvis med pastaplaster og hvit saus i en ildfast form. Topp med ost, og stek retten på nederste rille i ovnen, cirka 35 minutter på 200 grader.

Servér med tortillachips, guacamole og salsa. 

 

Guacamole

 

Den fargerike guacamolen setter en ekstra spiss på tacomiddagen din. Vil du lage guacamolen selv? Det er lett!

 

Du trenger:

2 avokadoer

1 liten løk

1 fedd hvitløk

1/2 rød chili

1 neve fersk koriander

salt og pepper

saften av 1 lime

 

Slik gjør du:

Del avokadoene i to og fjern steinene. Fruktkjøttet moser du med en gaffel. Finhakk resten av grønnsakene og korianderen. Bland alt i en bolle, skvis over saften fra en lime og krydre med salt og pepper. PS: Guacamolen bør lages rett før servering fordi avokadoen har en tendens til å bli brun hvis den blir liggende.

 

Salsa

 

Hva er vel taco uten salsa? Noen liker den sterk og fyrrig, andre foretrekker en litt snillere versjon. Uansett – det er fort gjort å lage en enkel og smakfull salsa.

Du trenger:

1 pakke cherrytomater

1 paprika (gjerne grønn, for fargespillets skyld)

1 liten rød chili

1 rødløk

2 never fersk koriander

2 never fersk persille

Litt solsikkeolje

Salt og pepper

 

Slik gjør du:

Her er det mengden med chili som avgjør hvor sterk salsaen din blir. Du kan derfor justere styrken på salsaen ved å bruke mer eller mindre chili. Kutt alle grønnsakene smått og bland dem i en bolle. Tilsett en liten klunk olje, og smak til med salt og pepper. Salsaen tåler fint å stå i kjøleskapet til dagen etter, slik at du har igjen til en eventuell restemiddag.

 

Det er ikke vanskelig å forstå hvorfor taco en en vinner på middagsbordet. Det er enkelt å lage, morsomt å variere og til og med ganske så sunt.  Og du verden så godt det er med hjemmelaget mat! Klapp deg selv på skuldra, og nyt fredagstacoen.  

 

Sist endret - 12 september 2018