Oppskrift på ekstra gode pepperkaker

Det finnes pepperkaker. Og det finnes ekstra gode pepperkaker. Disse pepperkakene er nesten for fine til å spise, det er vanskelig å holde fingrene av fatet når kakene er så lekre. Så nyt både synet og smaken!
Ingredienser:
1,5 dl sukker
1 dl sirup
75 g margarin
1,5 ts kanel
1,5 ts knust ingefær
1 ts knust nellik
1,5 dl melk
ca. 9 dl hvetemel
1 ts natron
Til glasuren:
Melis
Eggehvite
Eddik
Valgfri topping
Slik gjør du:
Varm sukker, sirup, margarin, melk og krydder til alt har smeltet. Avkjøl. Det er veldig viktig at væsken har blitt avkjølt før mel og natron tilsettes. Bland godt med mikser. La deigen hvile natta over på et kaldt sted. Kjevl ut tynne leiver og stikk ut pepperkakefigurer. Pepperkakene stekes midt i ovnen på 200°C til de er gyllenbrune.
Melisglasur og pynt:
Bland melis, eggehvite og en liten dæsj eddik (det gjør melisblandingen enda hvitere) til du oppnår en passelig konsistens. Fyll i sprøytepose eller brødpose som du klipper et lite hull i, og dekorer de avkjølte pepperkakene. Du kan bruke det godteriet du liker best. Nonstop, Jellybeans, små marshmallows eller kakepynt egner seg godt!