Meny
 

Slik pynter du konfirmasjonsbordet

Hver vår er det høysesong for konfirmasjon, og familie og venner samles til feiring. Borddekking er en av detaljene som blir lagt merke til denne dagen. Her er tre ulike bord, med tips til hvordan du enkelt kan få stilen.

bordsetning med lyse toner

Myke linjer

Lyse farger hører med til våren og dette bordet har en feminin og delikat stil. Bruk pudderfarger på duk og dekketøy og pynt med friske blomster i sterke farger for en frisk kontrast.

Detaljer

Bruk tøyservietter, det er både vakkert og passer til en naturlig og vårlig stil.

Lag bordkort selv, her har vi brukt en bred remse med dekorpapir og brettet den rundt servietten, som et magebelte. Fest endene med avtagbar tape. På innsiden kan du skrive en hyggelig hilsen til gjesten. Navn printer du ut og klipper i tynne remser og limer på magebeltet.

Pynt med en søt hilsen, her har vi brukt en makron med sløyfebånd rundt.

Sett sammen friske blomster og spirende kvister i flere vaser på bordet.

 

Grafiske kontraster

Denne stilen er strammere og mer grafisk. Her er det brukt blått, men det kan enkelt byttes ut i en annen farge du liker. Det gir et røffere uttrykk, samtidig som det er enkelt og stilig.

Detaljer

Menykort er laget av tykt farget papir, som er brettet som et kort og holdes sammen av en metallklips. Skriv Meny med Dymo eller du kan skrive det for hånd på forsiden. På innsiden skriver du menyen ned for hånd.

Linservietter folder du sammen og knyter sammen med en lyseblå nylontråd, det røffer opp det grafiske uttrykket. Bordkort er en grå til- og-fra-lapp, som er festet til nylontråden.

Pynt med detaljer som sier noe om interessene til konfirmanten. Her er det brukt en liten lekebil i samme farge som resten av detaljene på bordet.

Når bordet er holdt nøytralt hvitt, er det vakkert å holde fargene på detaljene i samme tone. Det binder uttrykket lekkert sammen. Her er det blått som går igjen.

 

Rent og naturnært

Dette bordet er holdt i lyse toner og med en enkel, naturlig stil. Det gir et lett og lyst uttrykk og blomstergrener og brudeslør sørger for en vårlige stemning.

Detaljer

Våren bringer med seg spirende grener og det passer fint til bordpynt. Bruk en kvist på servietten som pynt.

Bruk enkle glassvaser med noen grener med brudeslør.

Lag en sunn velkomsthilsen i et syltetøysglass, som du plasserer oppå servietten. Bruk nylontråd rundt glasset og fest en til-og-fra-lapp som du bruker som bordkort. Her er det brukt en nylontråd som kan minne om lisser på en fjellstøvel, men det går fint å bruke en uten mønster også.

Her er det brukt samme farge på duk og servietter, det gir et helthetlig uttrykk og binder bordet fint sammen.

 

 

Foto: Bjørn Johan Stenersen
Stylist: Hege Barnholt

Sist endret - 04 april 2019