Meny
 

Lekre desserter til konfirmasjon

Sjokoladekake og sjokolademuffins med rosa topping

La deg friste av denne herlig sjokoladekaken med matchende sjokoladecupcakes. Server med litt friske bær og gjestene vil elske det! Psst.. Ønsker du å lage dessertene i en annen farge, kan du enkelt bytte fargen på konditorfargen. 

 Sjokoladecupcakes med marensglasur

Ingredienser til 24 cupcakes

Sjokoladecupcakes

300 g smør

3 1⁄2 dl vann
6 ss kakaopulver
3 stk egg
1 beger lettrømme
2 ts natron
7 dl sukker
7 dl hvetemel
1 ts salt

  

Marengsglasur

4 stk eggehvite
1 krm salt
200 g melis
saft av 2 stk lime
2 dråpe rød konditorfarge
20 g revet mørk kokesjokolade til pynt

Slik gjør du

 1. Smelt smør, og ha det i en bolle. Bland inn øvrige ingredienser, melet til slutt. Visp sammen til en jevn røre, og hell den i muffinsformer til de er 3/4 fulle.
 2. Stek muffinsene på 180 °C i ca. 20 minutter. Sjekk med en trepinne om de er ferdig. Stikk pinnen i midten av muffinsene, hvis det ikke fester seg noe til pinnen er kaken ferdig. Avkjøl på rist. Sett gjerne muffinsformene i et muffinsbrett når du steker dem, da holder de fasongen bedre.
 3. Kjør eggehvite på lav hastighet i en kjøkkenmaskin sammen med litt salt til det skummer, ha i melis og øk hastigheten. Pisk til en stiv glasur, ca. 5 minutter. Smak til med limesaft og bland i konditorfarge til ønsket farge.
 4. Ha marengsglasuren i en sprøytepose med rund tipp, og dekorer muffinsene. Pynt med litt revet sjokolade.
 5. Server gjerne med friske bær. 

Sjokoladekake med bringebærfromasj

Ingredienser til 12 porsjoner

Sjokoladekake

150 g smør
1 1⁄2 dl vann
3 ss kakaopulver
2 stk egg
1 1⁄2 dl lettrømme
1 ts natron
3 1⁄2 dl sukker
1⁄2 ts salt
3 1⁄2 dl hvetemel

  

Bringebærfromasj
7 stk gelatinplater
500 g frosne bringebær
3 dl kremfløte
3 stk egg
1 dl sukker

  

Marengsglasur
4 stk eggehvite
1 krm salt
200 g melis
saft av 2 stk lime
2 dråpe rød konditorfarge

 

Slik gjør du

 1. Smelt smør, og ha det i en bolle sammen med vann. Rør inn kakaopulver, egg, rømme, natron, sukker og salt. Ha i mel og visp sammen til en jevn røre.
 2. Hell røren i en smurt springform (22 cm) med bakepapir i bunnen. Stek kaken på 180 °C i 35-40 minutter. Sjekk med en trepinne om kaken er ferdig. Stikk pinnen i midten av kaken, hvis det ikke fester seg noe til pinnen er den ferdig. Avkjøl på rist.
 3. Lag bringebærfromasj. Tin bringebær, kjør dem raskt med en stavmikser eller i en food- prosessor til en mos. Sil bringebærpurèen. Legg gelatinplater i kaldt vann i 5 minutter. Varm forsiktig opp bringebærpuréen i en liten kjele. Klem vannet ut av gelatinplatene og ha dem i kjelen med puré. Rør rundt til gelatinen er helt oppløst.
 4. Pisk kremfløte stiv, og sett den kaldt. Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Vend den stivpiskede kremen inn i eggedosisen og spe forsiktig med bringebærpureen i en tynn stråle. Rør godt slik at alt blander seg. Sett fromasjen kaldt. Rør gjerne noen ganger i fromasjen mens den står kaldt, slik at gelatinen ikke legger seg i bunnen av bollen.
 5. Fyll kaken med bringebærfromasj før fromasjen har blitt helt stiv. Del sjokoladebunnen i tre deler. Legg en av delene over på et fat, og sett ringen til spirngformen rundt kaken. Ha halvparten av fromasjen utover bunnen, og legg på neste bunn. Ha på resten av fromasjen og legg på den siste kakebunnen. Sett kaken kaldt, gjerne over natten.
 6. Kjør eggehvite på lav hastighet i en kjøkkenmaskin sammen med litt salt til det skummer, ha i melis og øk hastigheten. Pisk til en stiv marengs, ca. 5 minutter. Smak til med limesaft og bland i konditorfarge til ønsket farge.
 7. Smør et tykt lag melismarengs utover kaken med en spatel eller en tynn stekespade.
 8. Server gjerne kaken med noen friske bringebær.

 

Oppskriftene er hentet fra Matprat.

Sist endret - 04 april 2019