Meny
 

Inspirasjon til årets julepynt

Julepynt

Kom i julestemning sammen med oss! Vi byr på inspirasjon og viser blant annet hvordan du kan lage din egen mini-drømmehage og hvordan du kan pynte med spiselig julepynt. 

Pynt med pepperkaker

Endelig er det tid for å spise sprø og deilige pepperkaker igjen, men har du tenkt over at godsakene kan brukes til mer enn som så? Pepperkakene egner seg også som pynt på juletreet eller som hengende julepynt i kjøkkenvinduet.

Slik gjør du

Start med å velge hvilke motiv du vil ha blant pepperkakeformene dine. Til forskjell fra pepperkakene som skal spises, er det viktig å tenke på at formen bør være litt stor, slik at kakene synes der de henger.

 

Det er viktig at du lager et hull i toppen av motivet før du setter pepperkakene til steking. Prøver du å lage hullet etter de er ferdig stekt, er risikoen stor for at de knekker alle og enhver. Lag hullet litt større enn du tror er nødvendig ettersom hullet krymper litt under steking. Sett pepperkakene til kjøling og dekorer til du er fornøyd. Tre deretter et fint bånd gjennom hullet og heng julepynten opp.

Ta naturen med inn

Mose, kongler og vintergrønt kan trylles til de vakreste dekorasjoner. Heldigvis finnes det også små, fine lyslenker i ulike lengder og utforminger som kan tilføre en liten dose magi.

 

Drømmehage i miniatyr

Ved hjelp av fin mose, små blomster, noen nøtter eller kongler og en lyslenke, kan du lage din helt private drømmehage i miniatyr.

 

Du trenger et fat som tåler fukt eller en stor krukke med vid hals (så du får hendene nedi). Legg mose, en fin stein og litt pynt som et lite landskap i bunnen.

 

Hvis du vil, kan du også legge oppi en tynn og delikat lyslenke i landskapet.

 

Dersom du har laget minihagen på et fat, kan du sette et lokk eller en glasskuppel over. Da vil landskapet ditt bli et lite økosystem i seg selv som ikke trenger nytt vann. Dersom minihagen din står i friluft, er det lurt å jevnlig spraye vann på slik at mosen holder seg grønn og fin.

Hjemmelagde julekuler

Vet du hvordan du får tak i unike julekuler helt etter dine egne spesifikasjoner? Du lager dem selv. 

 

Du trenger

  • Vannballonger
  • Lim som blir blankt når det tørker
  • Litt tykk tråd

Slik gjør du 

Blås opp vannballongene til ønsket størrelse. Ta lim på tråden før du snurrer tråden rundt balongen. Når ballongen er dekket kan dere danse til noen julesanger mens dere venter på at limen skal tørke. Dekorer så med ønsket pynt. Du bestemmer selv hvor enkle eller ekstravagante de skal være.

 

Tell til tre og stikk hull på ballongen. Det som en gang var en ballong er nå en lekker julekule. Bruk julekulen som dekorasjon på julebordet, legg den på et fat eller fest en tråd øverst og heng den blant alle de andre julekulene på juletreet.

 

Juledekorasjon på 1-2-3
Finn frem ekstra store kongler, glitterspray og ståltråd. Spray glitterstøvet på konglene og heng de opp med ståltråd så har du hjemmelaget glitrende julepynt. 

 

Besøk våre kjøpesentre for materiell og enda mer inspirasjon til å lage egne juledekorasjoner.
Finn ditt nærmeste Amfisenter her. 

 

Sist endret - 16 november 2018