Meny
 
surfe-lydbølge-illustrasjon

Kan man surfe på en lydbølge?

Lydbølgene kan vi ikke se - og ikke surfe på - men de gjør at vi kan høre alle lydene vi lager!

Barn er ofte glad i lyd, og aller best er lyden man lager selv! Helt fra babystadiet er barn opptatt av å lage lyd, ved å slå ulike gjenstander sammen, eller åpne og lukke skuffer og lokk. Musikk er også morsomt for barna, og mange bryter ut i en spontan dans til musikken de hører.

Lag musikk sammen

For litt større barn er det kjempegøy å lage egen musikk! Komponeringsprogrammer og -apper finnes for PCer, mac og tablets (Garageband er en populær app for iOS, for eksempel), så last ned og utfold dere sammen!

 

Lytt sammen - eller alene

Dersom det blir nok musikk og lyd for noen av familiens medlemmer, er det godt å vite at det ikke trengs noen stor investering for å gi barna muligheten til å lytte alene. Hodetelefoner finnes i alle varianter og prisklasser, og du kan være sikker på at barna blir kjempeglade for å få sitt helt eget par! Da kan de lytte til sin egen musikk, eller kanskje til en spennende lydbok?

 

Spør om råd hos din lokale forhandler for å finne hodetelefonene som passer deres bruk best. Her er "ordboka" du trenger:

  • Over-ear er de største typene, med klokker som dekker ørene som "kopper".
  • On-ear er typen med klokker som sitter på ørene.
  • In-ear er øreplugger.

For å finne riktig type, må dere tenke på om hodetelefonene skal brukes bare hjemme, eller om de skal være lettvinte å ha med seg og tåle bruk i mange ulike sammenhenger.

 

Sjekk ut alle hodetelefonene i din lokale elektronikkbutikk, du finner helt sikkert et par som passer både hodet det skal på og lommeboka!

Sist endret - 04 september 2018