Meny
 
bøker-illustrasjon

Har bøker god fantasi?

Bøker blir aldri gammeldags, og for barna er bøkene inngangsporten til nye, fantastiske verdener der ingen drømmer er for store.

Les sammen! Med lesing kommer leseglede, men de fleste barn trenger å bli introdusert til bøkenes vidunderlige verden av familiens voksne. Når foreldre og barn leser sammen, stimuleres fantasien og lysten til å lese videre. Barna får trent leseferdighetene sine og bygd opp ordforrådet, og familien kan ha en veldig hyggelig stund sammen.

 

 

Bøkene tar oss med inn i en fantastisk verden, enten vi leser eller lytter.

Liker dere bedre å lytte?

Dersom lesing ikke slår an, går det an å lytte! Mange bøker finnes som lydbøker, og historiene er like gode uansett! Noen barn liker å høre på lydbok en liten stund når de legger seg om kvelden, noe som kan være en fin avslutning på dagen. Med egne hodetelefoner, kan dette være en magisk stund barna får helt for seg selv.

Boktips for leseglede

Disse gamle og nye klassikerne vil gi hele familien mye glede når dere leser, eller hører, sammen.

"Den lille larven Aldrimett" av Eric Carle (Gyldendal) har fascinert barn i mange tiår. Boka finnes i et utall utgaver og passer perfekt som en av barnas aller første bøker.

Kanskje var mamma eller pappa store Harry Potter-fans som unge? Nå er det på tide å ta magien til neste generasjon! De illustrerte utgavene av bokserien (Cappelen Damm) er ekstra fine å lese sammen med nye små trollmenn.

Jo Nesbøs Doktor Proktors prompepulver (Aschehoug) har blitt en moderne klassiker. Barna kommer til å elske denne! Heldigvis finnes det flere bøker i serien for dem som vil høre mer.

Hakkebakkeskogen har gledet flere generasjoner, og nå er Klatremus og vennene hans i vinden som aldri før. Les, syng og kos dere sammen med denne klassikeren. (Cappelen Damm.)

Barn er aktive, og noen synes det er morsommere med bøker som gir oppgaver. Let etter Willy sammen, og se om det er barna eller de voksne som har skarpest blikk! (Cappelen Damm.)

Jørn Lier Horst og Hans Jørgen Sandnes har skrevet og tegnet mange bøker i serien om Detektivbyrå nr. 2 (Gyldendal). Her er spenningen på topp, og for litt eldre barn kan dette være bøkene som skaper et evig kjærlighetsforhold til krimsjangeren.

Sist endret - 22 august 2018