Meny
 
oskar på skitur

Les flere fine historier på amfelia.no.

Amfelia, Oskar og påskeegget

Les historien om da Amfelia og Oskar fikk en overraskelse i påskeegget.

Det er påske og Amfelia og Oskar har bestemt seg for å dra på påsketur. Det er sol og snø. Oskar føler seg superkul med nye solbriller og ski på beina.

 

– Amfelia, er okser også født med ski på beina? spør Oskar. Amfelia ler og synes Oskar er den søteste oksen i verden.

 

– Hvis okser ikke er født med ski på beina, er du den flinkeste oksen jeg har sett gå på ski. Du klarer til og med å spise sjokolade samtidig, sier Amfelia. Amfelia spør om Oskar er sulten.

 

– Jaaaa, roper Oskar, skal vi åpne påskeegget nå? Amfelia sier at de må spise
litt mat først.

 

– Hvor fant du det påskeegget, Oskar? spør Amfelia.

 

– Det var påskeharen som kom med det, så klart.

 

 

De finner seg et koselig sted å sitte og finner frem sitteunderlag og mat. Det er deilig å sitte sånn i sola med hvert sitt rundstykke og varm kakao.

 

– Det var jammen en god idé å dra på påsketur, smiler Amfelia. De spiser opp maten sin kjempefort, for begge to er så spente på påskeegget. – Det er sikkert fullt av godteri, tenker Oskar.

Lunsjen er spist opp, og de to vennene ser på hverandre med spente blikk.

 

– Skal vi åpne påskeegget nå? spør Oskar.

 

 

– Ja! Det skal bli godt, svarer Amfelia og henter påskeegget opp fra sekken. Det kommer rare lyder fra egget. Klikkelyder, skrapelyder.

 

– Godteri skal vel ikke høres sånn ut, sier Oskar bekymret.

 

– Vi får åpne det og se hva som lager de rare lydene, sier Amfelia. Forsiktig åpner hun påskeegget, og da får de seg en overraskelse:

 

 

– Neimen, en søt liten kylling! utbryter Amfelia overrasket. – Å, så fin den er, så bitte liten! sier Oskar og titter på kyllingen som piper med tynn stemme. – Kanskje den fryser. Jeg tror det er best at vi tar den med inn på senteret. Amfelia ler.

 

– He he, nei, Oskar, det er ikke en ekte kylling. Det er en lekekylling! Oskar ser først forundret ut, så begynner han også å le.

 

– Ho ho, ja! Der lurte påskeharen oss. Men se! Det ligger også seigmenn i påskeegget – dansende seigmenn.

 

 

– Kan seigmenn danse, Amfelia? spør Oskar.

 

– Ja, det er jeg helt sikker på, sier Amfelia. Så gjør hun slik at både Oskar og hun selv blir bittesmå, bare litt større enn seigmennene.

 

– Nå kan vi danse sammen med seigmennene! roper Oskar lykkelig. Inne på senteret setter de lekekyllingen pent på plass i butikken, og så danser de sammen med seigmennene og påskeharen resten av kvelden.

 

Tips! Hva med å skrive ut historien for å ta den med på hytta? Last ned historien i PDF her.

Sist endret - 14 februar 2020