Meny
 
barn i bil

10 tips til aktiviteter på lange bilturer med barn

Bilturen til hytta, eller til bestemor og bestefar, kan bli lang for de minste. Tom for ideer til hva dere kan fylle tiden med? Her er noen ideer til deg som skal på biltur med barn.

 

1. Høytlesning eller lydbøker med hodetelefoner

Finn en spennende lydbok tilpasset barnets alder, og husk hodetelefoner! Hvis dere er flere voksenpersoner i bilen, kan dere også ha høytlesning. Bokhandelen på nærmeste Amfi-senter har et godt utvalg og kan gi deg tips.

 

2. Finn tingene-lek i flaske

Dette er fint tidsfordriv som er kjekt å ha når du trenger litt ro i bilen. Ta en tom plastflaske, ha oppi noen små ting og fyll opp med ris. Utenpå flasken kan du feste tilsvarende ting, eller bilder av tingene. Rist flasken og la barnet prøve å få øye på alle tingene som har gjemt seg i flasken.

3. Bilbingo

Klassikeren! Oppfordre barnet til å følge med på landskapet og se etter de gjenstandene som er avbildet på bilbingo-arket. Når man har sett en gjenstand, får man sette en ring rundt den. Førstemann til å få fire på rad!

 

Last ned Amfelia og Oskars bilbingo her.

 

 

4. Spørsmålskort

Dra i gang morsomme, absurde og tankevekkende samtaler i bilen med spørrekort. Lag på forhånd en serie med spørsmålskort. Deretter går det på rundtur hvem som får svare på spørsmålet. Eksempler:

Hvis du måtte velge, ville du hatt …?

Hva liker du best …?

5. Quiz

Beslektet med spørsmålskortene har vi den klassiske quizzen. Kjøp en quizbok, eller lag deres egen. Kanskje barna kan quizze foreldrene?

6. Fingerhekling

Før dere skal ut på tur: Kjøp et par garnnøster i barnas yndlingsfarger og lær de å fingerhekle! Før dere er kommet frem til feriemålet har kanskje poden produsert et skjerf i baksetet!

 

 

7. Snacks

Pakk med noe sunt, noe søtt og noe salt. Og husk god drikke!

8. Lag en tullefortelling

Hvis dere er mer enn en voksen i bilen, og har barn i småskolealder, kan dere lage en tullefortelling. Den enkleste måten å gjøre det på, er å ha et ark som du bretter i fire. Hver del består av en setningsdel:

 

1. Navnet på en kjent person (for eksempel «bestemor»). Disse skriver du ned på forhånd.

2. Noe denne personen gjør (for eksempel «hogger ved»)

3. «Som en/ei/et …» Dette skriver du ned på forhånd.

4. En beskrivelse med adjektiv og substantiv (for eksempel «modig troll»)

 

La alle i bilen foreslå verb (til punkt 2) og adjektiv/substantiv (til punkt 4), og skriv dem inn på arket i tilfeldig rekkefølge, slik at ingen vet hvordan fortellingen blir før den er ferdig. Brett ut arket og les opp når hele historien er ferdig. Garantert latter!

 

9. Amfelia og Oskar-appene

Besøk Amfelia og Oskars verden. I appene kan du legge puslespill, kle på figurene og ta bilde av dem, høre spennende lydbøker og stable brikker. Appene er gratis, fri for reklame og trygge for barn.

 

Se oversikt for alle våre spill fra Apple Store og Google Play her.

10. Aktivitetshefter

nærmeste Amfi-senter finner du aktivitetshefter, farger, tegneblokker, klistremerkebøker og andre ting som får tiden til å gå raskere.

 

 

God påske, og god tur!

Sist endret - 14 februar 2020