Klær til skolestart

Flatlay av rosa caps, hvite converse, stripete genser og jeans
To jenter som ligger på magen inni et leketelt
Jente som holder to sitroner foran øynene mens hun smiler

Skolestart er rett rundt hjørnet og skoleklærne må frem. Gå ikke glipp av sesongens klestrender før barna inntar klasserommene.

Sesongens farger

Nok en gang er pastellfargene tilbake i motebildet, og i år er det særlig lysegult og lyserosa som gjelder. Vi ser at butikkene har et bredt utvalg i bukser og overdeler, men det finnes også tilbehør som kan sprite opp et antrekk.

La barnet kle seg i pasteller fra topp til tå, og velg gjerne klær med mønster eller en morsom tekst. Syns du pastelltrenden kan bli for sukkersøt, kan man kombinere pastellene med nøytrale farger som svart, hvit, grått eller beige.

Streetwear

Klestrenden «streetwear» er inspirert av det urbane surfe- og skatemiljøet i California. Trenden tilfører antrekket komfort og vi ser blant annet et bredt utvalg av tøffe gensere med trykk i spreke farger. Stilen er like aktuell for både gutter og jenter. Vi ser også at sneakers stadig blir mer vanlig og i dag brukes det like ofte av jenter til kjole og skjørt.

Den urbane klesstilen til barn er i stor grad en miniatyrutgaver av stilen til voksne. Antrekket består ofte av noe så enkelt som sneakers, jeans, en tøff t-skjorte og en bomberjakke. Enklere blir det ikke.

Selv om det er en trend som hadde sitt opphav i et surfe- og skatemiljø, er det ikke lenger en stil forbehold brettmesterne. Det har blitt en ren klestrend uavhengig av hobby. Vi ser også at stiltypen utvikles og tilpasses, som for eksempel resulterer i en rosa bomberjakke produsert i myke tekstiler.

Inspirert av dyrene

Det er ingen hemmelighet at de fleste barn elsker dyr. Klær er stort sett ikke like interessant, og det er vel derfor klesprodusentene har latt seg inspirere av dyrene. Plagg dekorert med barnets favorittdyr blir umiddelbart mer interessant. Med andre ord – la dyrehagen inntar garderoben: Katter på knærne, pudler på magen og flamingo på capsen, for å nevne noen eksempler.

Ekstra skift

I overgangsfasen mellom sommer og høst er lag-på-lag en klassisk vinner. Med flere lag blir det lettere å kle seg for det ubestemmelige høstværet. Det er alltid lurt å sende med barna en ekstra genser, slik at man slipper den kjedelige høstforkjølelsen. Vi har vel alle gått ut i sola kun iført t-skjorte, og oppdaget at sommertemperaturene har tatt turen sydover.

På senteret finner du alt dere trenger til skolestart. Velkommen!