Fem flotte frisyrer til nyttårsaften

Pyntet jentegjeng som tar selfie på en taktopp
Modell som poserer med rød hårbøyle med perler på
Modell poserer med hvit kjole og hårbøyle

La sveisen skinne idet du går inn i det nye året. Bli inspirert blant disse fem frisyrene som passer både deg med kort og langt hår.

Nyttårsaften er for mange en av årets store begivenheter. Enten du skal feire i rolige omgivelser med noen få eller er invitert til en storslått fest med en hel gjeng, er dette gjerne dagen for å gjøre litt ekstra ut av alt, fra mat og drikke til hår og sminke.

Det kan være utfordrende nok å finne den rette kjolen og legge flott sminke. Likevel er det ofte håret de fleste av oss sliter mest med å få til. Håret er ofte også det siste vi fikser, og det hjelper ikke akkurat at stressnivået er høyt og det eneste du klarer å tenke på er at du egentlig burde ha vært ute av døra for fem minutter siden.

Heldigvis er det faktisk mulig å gjøre håret festfint på få minutter. Vi har funnet fram til fem flotte frisyrer som både er en nyttårsfeiring verdig og superenkle å få til.

1. Finn deg en bøyle

Takk og pris for at hårbøylen er i vinden! Den gjør det nemlig utrolig enkelt å se fresh ut på et blunk, enten du har kort eller langt hår. Med en bøyle fikser sveisen seg nærmest selv, samtidig som den piffer opp antrekket.

Til nyttårsaften kan du gjerne velge en hårbøyle som skiller seg litt ut. Nå er det for eksempel populært med ekstra store «stuffed» hårbøyler, og du finner også varianter i ulike materialer. En bøyle i velur, skinn eller silke gjør seg ypperlig til fest! Det samme gjelder bøylene med strass og pynt på, som minner litt om en tiara.

Slik gjør du

Hårbøylen er ekstra praktisk hvis du vil ha håret løst, men den er også fin som et dekorativt element når du setter opp håret i en løs hestehale. Løsne gjerne litt på håret rundt ørene, slik at noe hår kommer foran bøylen.

2. Hårpynt i lange baner

Butikkene bugner over av lekker hårpynt om dagen, og du kan velge og vrake i klyper, store perlespenner, hårklemmer med skinnende stener og små søte clips. Trenden har vart en god stund, men det ser ikke ut til at den vil forsvinne med det første, så her er det bare å boltre seg.

Slik gjør du

Start med å «preppe» håret ved å gå over med en spray som gjør håret enklere å håndtere. Sprayen skal ikke gjøre håret stivt, men gi det mer tekstur, slik at hårpynten ikke sklir ut i løpet av kvelden. En saltsvannspray kan for eksempel fungere godt her.

Nærbilde av to spenner med fargerike diamanter i håret på en kvinne
Tips! Du kan gjerne slå deg løs med flere spenner etter hverandre for en enda festligere look.
Høy og stram hestehale sett bakfra
Modell med lav og rufsete hestehale, sett fra siden
Tips! For en ekstra glamorøs frisyre kan du bruke klips med løshår som enkelt festes på hestehalen.
Modell med bølger i håret

3. Glamorøs hestehale

Hestehalen er en høyt elsket hverdagsfrisyre. Den er enkel, får alt håret vekk fra ansiktet og redder dagen de gangene du ikke rekker å vaske håret og må ty til tørrsjampo.

Hestehalen kan settes høyt på hodet eller helt nede i nakken, og være både rufsete og stram. Varianten som passer aller best på nyttårsfesten er kanskje en glamorøs, stram og høy hestehale.

Slik gjør du det

Bruk en varmebeskyttende krem i håret og rett det ut med en rettetang. Gre håret bakover og fest det i en stram, høy hestehale med en tynn strikk. Surr litt hår rundt strikken og fest med en spenne. Bruk en hårgelé eller spray til å feste frisyren, slik at ikke småhår stikker ut.

4. Sov deg til bølgete Hollywood-hår

Myke, tilfeldige bølger i håret går aldri av moten og passer enhver anledning. Har du en bølgetang eller en stor krølltang lager du bølgene enkelt med den, men det går også fint an å sove seg til denne sexy frisyren.

Slik gjør du det

Start med fuktig hår og gni litt hårolje i hendene som du fordeler i lengdene i håret. Del håret i en midtskill og lag en knute på hver side av skillen ved å surre håret rundt samme vei og feste det med en strikk. La håret tørke sånn før du legger deg.

Neste morgen løsner du strikkene og lar håret falle ned. Unngå å gre håret, for da vil det bare blir brusete. Bruk en tekstur- eller saltvannspray i hele håret og klem bølgene oppover. Avslutt med hårspray for å få bølgene til holde, og voilà – så er du klar for fest.

5. Sløyfe i håret

En sløyfe lyser høytid lang vei og egner seg like godt i et juleselskap som på nyttårsaften. Den er dessuten veldig enkel å dekorere i håret. Det eneste du trenger er et bånd i en passende lengde – gjerne et i velur eller et annet luksuriøst stoff.

Slik gjør du det

Spray over håret med en saltvannspray og gre gjennom med fingrene, slik at bølgene blir litt tilfeldige. Lag en lav hestehale med en tynn strikk og gjør frisyren litt rufsete ved å løsne litt på noen lokker. Knyt så båndet i en sløyfe rundt strikken slik at strikken ikke synes.

Frisyren blir ekstra festfin om du har litt bølger i håret. Det får du enkelt ved å sove med fletter eller håret surret i en topp natten før, eller ved å bruke en bølge- eller rettetang.