10 sikre gaver til far

Pensko, belte, slips, skjorte, mansjetter og parfyme ligger fint lagt frem på en brun bordplate. Foto til artikkel om 10 gavetips til farsdag.

Er skapet fylt opp med kopper og krus med sitater og vitser om pappa? La deg heller inspirere av disse fine ideene til gave til farsdag.

Når farsdagen kommer vil man gjøre stas på pappa med en fin gave. Og da melder gjerne det samme spørsmålet seg hvert år: «Hva i alle dager skal jeg finne på?»

Da kan det være greit å minne seg selv på at man ikke behøver å finne opp kruttet hver bidige farsdag. De klassiske farsdagsgavene har jo blitt klassikere av en grunn – nemlig at de er en forholdsvis rimelige og akkurat passe stor oppmerksomhet, og at de fleste fedre setter pris på dem.

Derfor har vi funnet frem 10 klassiske farsdagsgaver som du trygt kan gå for. Hvilken tror du akkurat din far vil sette mest pris på?

1. Bakst

Enten du liker å bake selv eller helst lar et bakeri gjøre jobben for deg, skal det mye til å ikke lykkes med å servere pappa noe fersk bakst på farsdagen. Gå for det han liker aller best, enten det er kanelboller, skolebrød eller croissanter. Står du selv over bakebollen, kan du gjøre gaven enda mer personlig med farsdagsvennlig dekor – som å skrive «verdens beste pappa» med melis, for eksempel. Slenger du på en avis og en pose med god kaffe, får du en farsdagsgave i toppklasse.

2. Høstens krimbok

Høsten og vinteren er tiden for å kose seg med en god bok foran peisen, så det å gi et bidrag til fars bokhylle er alltid en hit.

3. Varme til vinteren

Vi går mørke og kalde tider i møte, og er det en ting som er sikkert, så er det at vi alle kommer til å trenge varmt tøy og tilbehør for å komme oss helskinnet gjennom vinteren. Derfor er det helt topp å gi far et bidrag til vintergarderoben på farsdagen. En fin lue, votter eller hansker, ullsokker eller skjerf er uunnværlige de kommende månedene – og vil garantert bli brukt. Overrekk gaven sammen med en deilig frokost.

4. Sokker

Sokker må være klassikeren over alle klassikere, og selv om det kanskje høres kjedelig ut, er det praktisk og fint å få. Man prioriterer jo sjelden å kjøpe sokker selv, mens følelsen av å kunne stikke hånda ned i sokkeskuffen og være sikker på at man får klørne i et par som faktisk passer sammen – og som ikke har antydning til hull – er overraskende deilig.

Bonustips til farsdagsgaven

Suppler den klassiske gaven med et ekstra par med festsokker.

Fokus på Føtter, hvor man ser brune sko med rosa sokker
Lyseblått slips og sløyfe og ett par runde briller
Nærbilde av hender som pusser sko, med diverse skopusserutstyr på bord med dyp rød overflate. Foto til artikkel om gavetips til farsdag.

5. Quizbok

En aktivitet som gjerne går igjen i alle høytider og på alle hytteturer, er quiz. Og få briljerer så ofte i quiz som fedre! Det er jo en grunn til at det gjerne sies at «fedre kan alt». Gir du ham en quizbok har hele familien mange spennende spørrerunder å se frem til i tiden som kommer – mens far antagelig kan glede seg til noen seiere i tillegg.

6. Akkurat det han vil ha

Med et gavekort øremerket eget bruk, vil han få akkurat det han selv vil ha. Enkelt for deg, og enkelt for far.

Gaven med flest muligheter

Med gavekort fra dittgavekort.no kan man velge gaven selv. Gavekortet kan brukes i 4000 butikker på over 80 kjøpesentre og 70 Thon Hotels.

7. Skjorte

Til jobb, hverdags og fest - en fin skjorte går aldri av moten. Det er også en perfekt gave å gi på farsdagen. Se gjerne etter et mønster, stoff eller en farge han ikke har fra før. For eksempel kan en litt tykkere flanellskjorte være god å ha nå som den lange vinteren nærmer seg.

8. Toalettmappe

Toalettmappe er en ting man gjerne ikke bytter ut før den man har er litt i overkant pjuskete og slitt. Ergo er det en veldig fin ting å få i gave! Vil du være ekstra grei med far, kan du også fylle toalettmappen med noen produkter, som dusjsåpe og sjampo i reisestørrelser, en reisetannbørste, negleklipper, ansiktsrens eller fuktighetskrem.

9. Sko-kit

Oppfordre pappa til å ta godt vare på skoene sine i høst- og vinterværet ved å gi ham et sko-kit, med produkter som skorens, børste, skokrem og impregneringsspray. Det er faktisk forbløffende hvor mye lenger skoene holder seg fine hvis man tar ordentlig vare på dem og går til anskaffelse av ordentlige produkter. En praktisk og miljøvennlig gave som det godt skal gjøres å ikke få bruk for!

10. Slips

En annen ting far knapt kan få nok av – og som han dessuten kommer til å ha behov for når vi nærmer oss jul, er slips. Ta gjerne en sniktitt i skapet hans for å se hva han har fra før, slik at du vet mer om hvilke farge, bredde, mønster og stoff du trygt kan supplere med.