Fem stiler du kan kopiere på nyttårsaften

Kvinne i champagnefarget kjole sitter med gulvet omringet av konfetti
Modell med svart, enermet kjole
Modell poserer inntil en vegg med svart coctailkjole

Er du på jakt etter det perfekte nyttårsantrekket? La deg inspirere av disse fjonge antrekkene.

Den perfekte nyttårskjolen skal se fantastisk ut. Samtidig bør den være behagelig å bruke en hel kveld. Den må både tåle at du sitter mange timer til bords, men også at du tar en svingom på dansegulvet.

Hvilken kjole vil du møte det nye året i? Her får du fem gode tips som du kan ta med deg på jakten etter det perfekte nyttårsantrekket:

1. En sikker vinner

Det var Coco Chanel som introduserte uttrykket «den lille sorte» på 20-tallet, og siden har den vært et must i garderoben. Dette er kjolen du skal kunne bruke til alle anledninger – og redningen hver gang du ikke aner hva du skal ha på deg.

En sort kjole med fint snitt og god kvalitet er rett og slett et genialt plagg – både å bruke og style. Bruk den til hverdags med en cardigan eller lun strikkegenser over, og pynt den opp med smykker og høye hæler til fest.

Velg en kjole som er behagelig å ha på, med det snittet du liker. Kjolen trenger absolutt ikke å være liten, slik kallenavnet antyder. Velg gjerne en som er fotsid eller langermet for en elegant nyttårslook – som attpåtil sørger for at du holder varmen.

2. 90-tallets favorittkjole

90-tallet har preget motebildet en stund nå, og et av signaturplaggene fra tiåret er kjolen med spagettistropper. Mange er kanskje ikke så fan av bare skuldre- og armer på denne tiden av året, men supplert med en grovstrikket cardigan fungerer den utmerket også på nyttårsaften. En annen mulighet er å bruke en tynn genser under kjolen.

Velg gjerne en kjole i silke, sateng eller velur, og la deg inspirere av garderoben til Rachel i TV-serien «Friends». Fullfør looken med store gullfargede øreringer og en neglelakk som popper litt.

Kvinne i svart kjole lener seg mot en skjenk mens hun holder i helen på skoen sin