Fem uteaktiviteter barna kan gjøre i vinterferien

Liten gutt på akebrett nedover en bakke mens han smiler og ler
Fargerike isbiter i snøen
Ta med barna på skattejakt etter fargerike isbiter
Et barn og en voksen som går på ski i skogen, sett bakfra
Ta med mat og drikke i sekken og ta lunsjen ute
To barn og figuren Oskar leker i snøen
Lag en flaskebane i snøen og se hvem som kommer lengst

Ta med barna på skattejakt etter fargerike isbiter eller arranger friidrettsstevne i snøen. Vi har samlet fem uteaktiviteter som passer for hele familien.

Er du så heldig å ha snø i vinterferien, kan det være gøy å legge aktivitetene utendørs akkurat denne uka. Under finner du tips til fem gøyale uteaktiviteter som barna vil elske. Aktivitetene passer for alle aldre og kan gjøres hvor som helst. De fleste aktivitetene kan også gjøres uten snø dersom du mot formodning skulle mangle dette.

Psst... Vil du heller finne på noe inne? Vi har samlet våre beste tips til inneaktiviteter i vinterferien her.

Skattejakt med fargerike isbiter

Skattejakt slår aldri feil, og kan gjøres i utallige varianter! I dette tilfellet skal barna finne fargerike isbiter som du på forhånd har gjemt i hagen eller på et uteområde i nærheten. Isbitene lager du med vann og konditorfarge eller med saft, gjerne i ulike farger dersom du har mulighet til det. Lag deretter et skattekart som barna skal bruke til å lokalisere isbitene. Dette kan være så enkelt som å tegne hus og andre større ting som garasje, hekk eller trær, slik at barna enkelt kan forstå hvor de skal lete.

Skitur med matpause

Spenn på dere skiene og nyt noen timer i kald vinterluft mellom snødekte trær. Frisk luft er godt for både kropp og sinn, og en fin måte å aktivisere barna på. Legg turen til et sted i nærheten, slik at dere ikke må kjøre lengre enn nødvendig, og velg gjerne en rute som er passe lang for små barneføtter.

Tips!

Pakk ned grillpølser og kakao i sekken og finn en koselig plass dere kan sitte. Lunsjpause med roser i kinnene er uten tvil en god følelse for både små og store!

Flaskebane

Flaskebane kan gjøres hvor som helst så lenge det er snø, og krever svært lite utstyr. Det eneste du trenger er en brusflaske og en skråning/bakke. Start med å fylle flasken med vann. Er dere flere som ønsker å konkurrere, kan dere bruke litt konditorfarge i vannet for å skille flaskene fra hverandre. Bruk deretter en spade eller en større flaske for å lage spor til flaskebanen. Her kan det være lurt å klappe snøen ordentlig sammen, slik at flasken får nok fart på vei ned bakken.

Tips!

Gjør det ekstra spennende ved å lage hopp, tuneller og svinger i banen.

Maskoten Oskar og et barn med t-skjorte med teskten"vinterlekene 2021" smiler og strekker armene i været.
Friidrett i snøen er morsomt for både store og små