Fra Uldvarefabrik til Mathall

miljøbilder av blide folk som spiser på restaurant

9. mars åpner Mathallen på AMFI Vågen. I den vernede bygningen som tidligere huset Sandnes Uldvarefabrik, kommer regionens beste destinasjon for matopplevelser.

Helt fra etableringen i 1888 har Sandnes Uldvarefabrik betydd mye for utviklingen av byen. Ikke minst var det en stor arbeidsplass, på det meste hadde 500 mennesker sitt arbeid her. Da fabrikken brant ned til grunnen i august 1978 ble det bygget en ny og moderne fabrikk utenfor byen, og i dag ligger AMFI Vågen på den gamle branntomten.

svarthvitt gruppebilde foran den gamle ullvarefabrikken

Med historie i veggene

Sandnes Uldvarefabrik skiftet navn til Sandnes Garn AS i 2006 og er en av de eldste fabrikkene i Norge som produserer garn. Den første fargerisjefen jobbet på fabrikken fra starten i 1888 til 1915. Det var han som satt på garnoppskriftene, som til og med ble holdt hemmelig for de ansatte. Fabrikken hadde perioder med stor vekst, og i 1910 ble den utvidet. Etter hvert ble også produksjonen effektivisert med blant annet såkalte kjemmemaskiner.

Blant de mange suksesshistoriene som er knyttet til Sandnes Garn, er den kjente «Marius-genseren» fra 1952. Den var strikket til alpinisten og verdensmesteren Stein Eriksens lillebror Marius og har siden vært et symbol på norsk ski- og utendørsliv. Dette er det mest solgte designet i bedriftens historie.

fat med kjøtt og grønnsaker
inngangsparti på amfi vågen

Når den nye Mathallen kommer på plass vil den ligge i den delen av AMFI Vågen som er vernet. I samarbeid med dyktige arkitekter har vi lagt mye arbeid i utforming og uttrykk for å kunne beholde historien i det flotte bygget.

Sammen med nattklubben HUB, aktivitetssenteret TIVOLI, den nye byparken, biblioteket, kulturhuset og festplassen vil vi bli en destinasjon for servering, aktiviteter og opplevelser.

Mathallen vil bestå av 9 unike serveringsboder inkludert en egen bar med alle rettigheter. Aktørene blir nøye utvalgt for å kunne tilby matopplevelser for enhver smak. Her kan familier og vennegjenger samles og spise mat fra flere verdenshjørner. Selve mathallen vil være ca. 1500m2 med sitteplass til 270 personer.

Velkommen!