Slik dekorerer du bordet til jul

Pådekking av fat og bestikk på bord for fire. Grå linduk, granbar og hvite kubbelys.
To sett med fat, linservietter og bestikk som er knyttet med hyssing og pyntet med litt granbar og en reinsdyrfigur.
To stiliserte julepynt-trær i naturfarget tre.

Enten du skal arrangere julebrunsj for vennegjengen eller ha julaften hjemme hos deg, er det gøy å pynte litt ekstra. La deg inspirere av tre ulike stiler.

Årets trender innen borddekking går mot det naturlige, det tradisjonelle og det mørke. Se hvordan du kan pynte matbordet i de tre ulike stilene!

Naturlig jul

Denne stilen holder seg til naturens materialer som lin, tre og keramikk. Det er struktur i materialene som gjør at det godt å ta på og det gir et røffere uttrykk.

Tallerkener og dekketøy kan holdes i lyse toner som hvit og lys beige, bruk linservietter og -duk og pynt med granbar og grener.

Slik går du fram

  • Bruk linduk og -servietter for et røft, men elegant uttrykk.
  • Små lyslenker sammen med granbar gir lun stemning.
  • Keramikkservise utfyller stilen perfekt.
  • Bind sammen serviett og bestikk med en hamphyssing, gjerne med en navnelapp, liten granbarkvist eller trefigur på.
  • Spre granbar og grener utover bordet.
  • Bordpynten kan gjerne være i ulike høyder for å skape en dynamikk, men husk at gjestene skal se hverandre. Bruk telysholdere i ulike størrelser, men dropp de største lysestakene.
  • Hvite svibler med mose rundt gir både god duft og det ser vakkert ut.

Er du mer fargeglad, kan det hende du foretrekker den mer tradisjonelle stilen med mye rødt. Les videre!

Matbord med grå linduk, pyntet med granbar og stearinlys. Fire fat, bestikk og glass. Juletre og vitrineskap i bakgrunnen.