Sunn, grønn og smaksrik vegetargryte

Nærbilde av ferdig vegetar viltgryte i en tallerken
Vår ekspert  Anna Johansen i denimantrekk med en crossoverveske i skinn
Vår ekspert Anna Johansen er 32 år gammel og interesserer seg for både mote og skjønnhet. Hun er i tillegg svært engasjert bærekraft og gjenbruk, noe som gjenspeiler seg i matlagingen hennes.

Vil du prøve deg på vegetarmat, men er usikker på kva du skal lage? Lær deg korleis du lagar vegetar viltgryte i denne artikkelen.

Haustens trendrettar er utan kjøt, men med mykje smak. Denne vegetargryta er perfekt til kalde haustkveldar, og passar like godt til vegetarianarar som til dei som et kjøt i kvardagen. Oppskrifta er både enkel og full av nydelege smakar. Server gryta rundt middagsbordet til heile familien, eller ta med som lunsj på travle dagar.

Under viser vår ekspert, Anna Johansen, korleis du går fram – steg for steg. Anna er 32 år gamal og kom frå Moskva til Noreg for 8 år sida. Ho er utdanna innan HR, men har alltid brunne for mote og venleik. Anna er dessutan veldig oppteken av berekraft og gjenbruk.

Visste du at…

Dei siste åra har produsentane kome med gode erstatningar for kjøt, som til dømes kjøtdeig, kyllingfilet, hamburgarar og pølser. Du kan med anna ord lage både fredagsfavoritten, taco, og klassikaren, chili con carne, utan å bruke ekte kjøt. Linser og bønner er òg gode erstatningar for kjøt om du ikkje vil bruke erstatningsprodukt frå produsentane.

Ingrediensar til vegetar viltgryte

  • 1 pakke «À la kjøttdeig», frå til dømes Hälsans Kök eller Pulled Vegme
  • 2 sjalottlauk
  • 100g erter
  • 2 gulrøter
  • 5 einebær
  • 200g fersk aromasopp, evt. anna sopp
  • 5 dl kraft
  • 3 dl rømme
  • 2 ts timian
  • Tyttebær
  • Salt og pepar
Oversiktsbilde av alle ingrediensene til vegetar viltgryte
Ingrediensene til vegetar viltgryte