Morsdagsmiddag – seks deilige oppskrifter

Imponer på morsdagen ved å diske opp noen smakfulle og luksuriøse retter. Velg mellom to sammensetninger av tre retters middag som du kan lage hjemme.

Forslag 1 består av norske smakfulle retter med eksklusive råvarer. Start måltidet med en lun kamskjellsalat dandert med ertepuré og granateple, før du serverer hjemmelaget pizza med glasert lammekav. Avslutt med en lekker sjokoladeis med brownies som setter prikken over i-en.

Forslag 2 omfavner de mer eksotiske smaker inspirert av det asiatiske kjøkkenet. Start med en smakfull Tom Kha Gai-suppe som varmer sjelen i dette kalde vinterværet. Server deretter crispy duck med hoisinsaus og grønnsaker, før du avslutter kvelden med en frisk yoghurtis med bringebær.

Velg hennes favoritt og start planleggingen!

Forrett: Kamskjellsalat

Norske kamskjell er en eksklusiv og delikat råvare som smelter på tunga. Server den lette forretten i en frisk salat med erter og fennikel.

Ertepuré

  • 1 båt hvitløk
  • 2 stk vårløk (kun det grønne)
  • 1 ss smør
  • 250 g frosne erter
  • 1 dl kyllingkraft
  • 1⁄2 ts salt
  • 1⁄4 ts pepper

Salat

  • 1 stk fennikel
  • 1 stk sjalottløk
  • 1 ss frisk gressløk
  • 2 ss frisk dill
  • 1 stk granateple
  • 1 ss sitronsaft
  • 1⁄2 pk karse

Kamskjell

  • 8 kamskjell (hvis ferske)
  • 12 kamskjell (hvis frosne)

Slik gjør du

  1. Finhakk hvitløk og skjær vårløk i fine skiver. Fres hvitløk og vårløk i en kjele med smør til løken blir blank. Tilsett erter og fres i et par minutter til ertene er gjennomvarme. Hell på kraft og kok opp.
  2. Trekk kjelen til side. Bruk en stavmikser og kjør til en grov puré. Smak til med salt og pepper. Hold pureen varm. Skjær fennikel i tynne skiver. Bruk gjerne en ostehøvel eller en mandolin. Legg fennikelskivene i iskaldt vann, sånn at de blir sprø.
  3. Kutt sjalottløk, gressløk og dill fint. Rens granateplet. Tørk den høvlede fennikelen godt og bland den med resten av salatingrediensene. Vend inn granateple til sist. Pensle kamskjellene med olje og stek dem på høy temperatur til de får en fin farge på begge sider. Tilsett smør på slutten og stek videre i ca. 1 minutt. Dryss over litt havsalt.
  4. Fordel ertepuré og salat på fire tallerkener. Legg på de varme kamskjellene og server. Kamskjell er aller best når de er ferske og i skjellet. Da er to skjell per person nok. Får du ikke tak i ferske kamskjell, er frosne kamskjell et godt alternativ. De er som regel litt mindre, men også veldig gode.