Dette er sommerens største trender

Nærbilde av en kvinne med pastellgul shorts og matchende blazer
Nærbilde av en kvinne som poserer i kort strikkekjole med en lyserosa blazer over mens hun holder en veske i hendene

Årets sommermote byr på sarte pasteller, gingham-ruter og skjortekjoler i deilige materialer som lin. Slik styler du sommerens største trender.

Etter altfor mange måneder pakket inn i ull, skjerf og tykke jakker, er det deilig å endelig kunne kle seg i lette, lyse sommerplagg. Butikkene bugner av lekre nyheter, og denne sommeren er det som vanlig enkelte trender som regjerer i butikkhyllene. Under deler vi noen av sommerens trender, samt tips til hvordan du kan style de ulike plaggene.

Ruter

Ruter, også kalt gingham-ruter, er overalt å se denne sesongen. Gingham-ruter har vært av og på i motebildet de siste årene, og anses som en klassiker. De små rutene finnes på alt fra matchende sett til kjoler og skjørt. Gå for den klassiske rødt og hvitt-varianten, eller kombiner de hvite rutene med en av sommerens gule, grønne eller rosa pasteller. Oransje og blått ser også lekkert ut i kombinasjon med de hvite rutene.

Stylingtips! Gå til innkjøp av en sommerens rutete kjoler med puffermer og bruk den over en kul jeans på kalde sommerdager.

Strikkekjole

Du har kanskje allerede en strikkekjole hengende i skapet? Strikkekjolen var høsten og vinterens trendplagg, og det ser ikke ut til at vi blir kvitt den med det første. Sommerens variant er gjerne lang eller halvlang, og kommer både med og uten armer. Fargene som går igjen er brunt, beige og militærgrønt, noe som gjør den enkel å style. Hva med å gå for et par trendy plattformsandaler for en sommerlig look? Sleng over en skinnjakke eller blazer, og du er klar for å gå ut døren. Eller hva med å bruke en strikkegenser over? Her kan du med fordel gå for en genser i samme farge som kjolen, slik at antrekket går ton-i-ton.

Stylingtips! Har du valgt en oversized variant av strikkekjolen, er det fint å bruke et belte til å markere midjen. Gå for et belte i svart eller brunt skinn, og la gjerne enden på beltet henge ned.

Pastellfarger

Hva er vel en sommer uten pastellfarger? De sarte pastellene er midt i blinken for deg som ikke liker for mye farger. I sommer er det særlig pasteller som gult, grønt og rosa som gjelder, men også lilla og blått er populært. Du finner fargene på alt fra søte sommerkjoler og til den trendy joggedressen. Kle deg i pasteller fra topp til tå, eller få ekstra sommerfølelse ved å kombiner en av pastellene med lyseblå denim eller hvitt. Du kan også kombinere de ulike pastellene med hverandre.

Stylingtips! Sleng en pastellfarget blazer over en hvit blondekjole. Blazeren fungerer også fint til både bukser og shorts.
Nærbilde av overkroppen til en kvinne som har på seg blondebluse og holder en hvit veske