Dette er sommerens største trender

Par sitter foran på båt og smiler og ler i sola
Blomsterprint for damene, og striper for herre, er blant de største sommertrendene i år.
Halvportrett av dame i blomsterkjole og sneakers som holder en blomsterbukett
Nærbilde av dame med pastellrosa genser og lilla, transparente solbriller
Nærbilde av hånd med pastellrosa neglelakk
En gjeng unge mennesker hopper i basseng, nærmest en mann i burgunder badeshorts

Sommermoten 2023 byr på blomster, denim og farger. Her er stylistens beste tips til klær og tilbehør du kan fylle garderoben med for en enda herligere sommer.

Klar for sol, sommer og strandliv? Få ting er så lystbetont som å finne frem de lyse og lette sommerplaggene igjen! Men er sommergarderoben utdatert, eller kanskje du bare har lyst til å unne deg noe nytt?

Ifølge stylist og tidligere moteredaktør Cecilie Mevatne er årets sommermote fargerik, lett og leken, og butikkene bugner for tiden av lekre plagg og spennende tilbehør som gjør sommergarderoben din oppdatert og trendy.

Her er noen av sommerens største trender, samt tips til hvordan du kan style dem:

Flowerpower preger årets sommerklær

Like sikkert som at det blir fortært en softis eller to i løpet av sommeren, er det at blomstrete plagg inntar butikkene i sommersesongen. I år er intet unntak, og du finner alt fra kjoler, skjørt og jakker til badetøy, jeans og bøttehatter med blomsterprint.

– Vil du virkelig gå inn for trenden kan du velge et plagg med 3D-blomster, der stoffblomster er sydd på plagget. Det ser vi på flere plagg i år, tipser stylisten, og legger til:

– På kjølige kvelder kan du godt kombinere blomsterkjolen med årets største jakketrend, nemlig denimjakken. Alternativt kan du gå for en svart skinnjakke for en litt røffere look.

Tips

Du kan også omfavne trenden med 3D-blomster ved å gå til innkjøp av en stoffblomst og en snor i samme farge, for eksempel på en hobbybutikk. Knyt blomsten fast i snoren og bruk det som et stramt smykke eller et belte.

Av andre mønstre og materialer er både delikate, gjennomsiktige stoffer og hjertemotiv sikre kort i år, ifølge Mevatne, mens for gutta er det metalliske stoffer og striper som gjelder, på både skjorter og gensere.

Tips

Har du en god basisgarderobe trenger du ikke noe mer enn et par plagg i blomsterprint, eller en ny veske i en frisk farge, for å føle deg ny, fresh og sommerfin.

Pasteller og fargefest

– Om sommeren er det alltid populært med hvitt og pastellfarger, og i år er det mest rosa og fiolett å se av sistnevnte, sier Mevatne.

Vil du ha en ny bikini for sesongen, kan du trygt se etter en rosafarget eller en med blomsterprint. Og en pastellfarget t-skjorte eller en fin strikkegenser i en fresh farge går fint sammen med et langt denimskjørt, som er en av sommerens største trender for damer.

De samme fargetonene gjelder også for neglelakken i sommer, ifølge Mevatne:

– Både fiolett, rosa og neonfarger er trendy farger, det samme er å pryde neglene med blomstermønster. Ønsker du det mer klassisk, kan du gå for lyse rosatoner.

Også gutta skal se til den samme fargepaletten, for dem er nemlig lilla sommerens mest trendy farge.

– I tillegg er det mye sort til herre, så kombiner gjerne med det, sier stylisten.

For gutta er det også flere ting som er «et must» i en trendy sommergarderobe i år:

– En stripete genser er både fint og sommerlig, og en kort badeshorts, gjerne burgunderfarget, er en stor trend i år. Det samme er ermeløse vester. Og når du skal pynte deg kan du trygt gå for et behagelig sett eller dress i lin, tipser Mevatne.

Dame i rosa bikini flyter på bademadrass
I sommer blir det fargefest! Aller mest trendy er pastellfargepaletten, med rosa og lilla i spissen.
Nærbilde av dame i blå kjole som holder stråveske
Årets vesketrend er både fin og praktisk! Jo større, jo bedre er stikkordet om du skal på stranda, mens til festantrekket kan du se etter en håndleddsveske i metallisk materiale.
Halvportrett av smilende dame i bikini og hvit skjorte som går på eksotisk strand

Sommerens mest trendy tilbehør

Ingen sommer er komplett uten en tur på stranda, og årets vesketrend er ypperlig til nettopp det:

– Nå er det store vesker i alle mulige varianter som gjelder. Perfekt både for stranda og som håndbagasje om du skal reise på ferie. De skal være store og romslige, og skal du på strandferie kan du velge en stor stråveske med lekre skinnreimer, tipser Mevatne.

Og når det kommer til smykker er det lov til å skinne i sommer:

– Sølvsmykker er veldig populært, og da helst kraftige sølvarmbånd. Metalliske stoffer er forøvrig også populært på små håndleddsvesker, som er perfekte for sommerkveldene på byen, eller når du skal pynte deg litt ekstra.

Tips

Har sølvsmykkene dine blitt stygge med tiden? Gi dem en omgang med sølvpuss, og de vil skinne igjen!

Slipset gjør også et skikkelig «comeback» i herremoten i sommer, skal vi tro Mevatne:

– Nå kan du bruke slipset til alt mulig! Et fint tips når du vil pynte deg litt, men samtidig være casual, er å bruke et slips til en løs og litt mer «nedpå» skjorte.

Tilbehøret som aldri går av moten

Uavhengig av hva du velger å kle deg med i sommer, er det mest moteriktige og tidløse du tar på deg smilet ditt.

Husk at hver eneste trend ikke er for alle – det viktigste er at du kler deg i fasonger og farger som passer din stil. Utstrålingen din er det fineste og viktigste tilbehøret – uansett. Nyt sommeren og kos deg!