3 ingredienser til en deilig påskefrokost

Flatlay med påskemat
Inviter venner og familie til en deilig påskefrokost.
Speilegg med bacon formet som en kanin
Bord dekket med egg i pastellfarger
Egg er alltid en sikker vinner på påskefrokosten.
Flere pannekaker formet som en kanin bakfra
Amerikanske pannekaker er perfekt til å lage ulike figurer, for eksempel en påskehare.
Pannekake formet som høne til frokost

Frokost er dagens viktigste måltid. Med disse 3 ingredienser blir påskefrokosten en stor suksess.

En god frokost setter standarden for resten av dagen, og i påsken er det ekstra gøy å stelle i stand en koselig frokost for de du er glad i . Ikke bare kan du fylle bordet med masse god mat, du kan også pynte i herlige pastellfarger og egg i alle varianter.

Påskefrokost med det lille ekstra

For at frokosten skal bli en suksess, er det lurt å sette av god tid til å tilberede frokosten, og ikke minst til å nyte den og hverandres selskap. Sett preg på atmosfæren ved å sette på rolig musikk og tenne stearinlys. Dersom dere har peis, kan du fyre i den også. Dekorer bordet med påskepynt og legg til rette for at man kan nyte frokosten i flere timer. Det er hverdagsluksus på sitt beste.

Dersom du kjenner noen som er alene i påsken eller det er noen du ønsker å tilbringe mer tid sammen med, er påsken en ypperlig anledning til å invitere på påskefrokost.

Under har vi listet opp 3 ingredienser som gjør påskefrokosten til en suksess:

1. Egg

Det blir ingen ordentlig påskefrokost uten egg. Visste du forresten at vi spiser dobbelt så mye egg i påsken, som vi gjør ellers i året. Typisk for påsken er pastellfargede egg. For å få til dette må du bruke konditorfarge i vannet du koker eggene i. Jo mer konditorfarge du har i vannet, jo sterkere farge vil eggene få. Pass derfor på at du ikke tar for mye konditorfarge dersom du ønsker pastellfargede egg.

Har du små barn rundt bordet anbefaler vi å lage speilegg formet som en påskehare. Bruk baconstrimler som ører, blåbær eller annen frukt som øyne og ost som værhår – voilà, du har en perfekt frokost for de minste!

Andre ting du kan lage med egg:

  • Arme riddere
  • Eggerøre
  • Omelett

2. Pannekaker

Pannekaker er en slager hos de fleste – både små og store. Det er ikke den vanligste frokostretten til hverdags, og det er derfor ekstra gøy å servere det i påsken. Lager du amerikanske pannekaker er det lett å være kreativ. Disse pannekakene er nemlig tykkere enn vanlig pannekaker og derfor enklere å forme slik du ønsker. Hva med å lage en påskehare sett bakfra, slik som vist på bildet? Du kan også prøve deg på en enkel påskekylling med frukt som pynt.

Bagels med egg og avokado
Bagel med egg og avokado. Bilde: Matprat.no
Brød formet som en kanin
Lag rundstykker formet som en påskehare og server med ditt favorittpålegg.
Brød med egg i midten
Server eggebrød til påskefrokosten. Bilde: Matprat.no

3. Brødbakst

Det er lite som slår rykende ferskt brød eller varme rundstykker til frokost. Server med alles favorittpålegg i et rikelig utvalg. For det lille ekstra kan du imponere med å servere hjemmelagde rundstykker formet som små, søte harepuser. Eller hva med å lage bagels med avokado og egg, slik som vist i oppskriften under.

Ingredienser

  • 1 stk bagel
  • 1 ss smør til steking
  • 1 stk egg
  • ½ stk avokado
  • 10 g babyspinat
  • ¼ ts grovkvernet pepper

Slik gjør du

  1. Skjær en bagel i to. Legg den delte bagelen med snittflaten ned i en middels varm stekepanne med smør.
  2. Knekk et egg i hullet på lokket og la det steke til eggehviten har blitt hvit. Når du syns bunnen til bagelen har fått en gyllen fin farge, tar du den ut av stekepannen og over på en tallerken.
  3. Skjær avokado i tynne skiver. Legg babyspinat på bagelbunnen, legg på avokadoskivene og topp med bagellokket når egget er ferdig stekt. Ha gjerne litt nykvernet pepper på toppen.
Tips! Se til at hullet på lokket kan være stort nok til å romme et egg. Hvis hullet er litt lite, bruk en liten spiss kniv og skjær det litt større.

Har du heller lyst på en annen variant, er eggebrød et godt alternativ. Eggebrød er luftige og herlige små brød med egg, inspirert av Gyeranppang, som er koreanske eggebrød. Disse er både salte og søte, og vil garantert løfte påskefrokosten.

Ingredienser

  • 100 g smør
  • 2 dl hvetemel
  • 1 ts bakepulver eller sitronsaft
  • 1 ts vaniljesukker
  • 4 ss sukker
  • 1 dl melk
  • 2 stk egg til røren
  • 1 ss smør, til formene
  • 6 stk egg
  • 1½ dl ferdigrevet ost
  • 2 ss friske urter
  • smak til med litt salt og kvernet pepper

Slik gjør du

  1. Forvarm stekeovnen til 200 °C.
  2. Smelt smør.
  3. Ha mel, bakepulver, vaniljesukker og sukker i en bolle. Tilsett melk og smeltet smør. Visp inn egg og rør alt sammen til en tykk og klumpfri røre.
  4. Smør et stort muffinsbrett godt. Ha i litt mer enn en spiseskje røre i bunnen. Knekk ett egg i hver form og dekk med resten av røra.
  5. Dryss over revet ost og litt friske urter. Topp med salt og pepper, etter smak. Stek i ovnen i ca. 15 minutter, eller til egget har satt seg.

Tips! Har du ikke store muffinsformer? Du kan også lage eggebrød i brødformer, men da vil steketiden variere etter størrelsen på formen.

Oppskrifter er hentet fra Matprat.no

Aktuelle tilbud

Aktuelle butikker

Tabell med aktuelle butikker
Butikk Beliggenhet Åpningstider Kontaktinfo
Obs
Åpent i dag 09:00 - 21:00