Mat til barnebursdag
                        
        
        Lei av den tradisjonelle bursdagsmaten? Vi gir deg tips til morsom mat du kan servere når du skal arrangere barnebursdag.
Det er selvfølgelig helt greit å servere både boller og pølser i barnebursdagen, men ønsker du andre alternativ har vi samlet noen forslag til hva du kan servere.
Pitapizza
Hjemmelaget pitapizza passer aller best i barnebursdager med færre gjester. Da kan nemlig barna bli med på matlagingen.
Sett frem en rekke deilig fyll – som kjøttdeig, løk, skinke, tomat, paprika, og selvfølgelig – masse ost! Del pitabrødet i to, smør på tomatsaus og overlat resten til barna.
Fruktspyd
Fruktspyd er enkelt å lage og kan serveres alene eller som et alternativ på kakebordet.
Skjær opp valgfri frukt i biter, for eksempel ananas og vannmelon. Du kan også bruke jordbær, bringebær og druer. Tre frukten på trepinner og anrett dem pent på et fat.
Mangosmoothie
- 1 stk banan
 - 2 dl appelsinjuice
 - 2 dl frossen mango i biter
 - 1 stk egg
 
Slik gjør du
- Ha banan, appelsinjuice, mango og egg i en hurtigmikser eller smoothiemaskin.
 - Kjør alt til en jevn og smidig smoothie og server.
 
Tips! Du kan også bruke fersk mango i smoothien. For å få den skikkelig kald kan du tilsette noen isbiter sammen med resten av ingrediensene.
Pizzasnurrer
Fyll
- 400 g kjøttdeig
 - 4 ss olje
 - 1 stk hakket løk
 - 2 båt finhakket hvitløk
 - 1 boks hakkede hermetiske tomater
 - 2 ss tomatpuré
 - ½ ts salt
 - ½ ts pepper
 - ca. 1 dl vann
 - ½ potte frisk basilikum
 - 5 dl revet hvitost
 
Pizzadeig
- ½ pk fersk gjær
 - 3 dl lunkent vann
 - 2 ss olje
 - ca. 7 dl hvetemel
 - ½ ts salt
 
Slik gjør du
- Rør gjær ut i vann og tilsett olje, mel og salt. Elt deigen godt sammen og la den heve til dobbel størrelse.
 - Lag kjøttsaus: Brun kjøttdeigen i oljen på sterk varme i to omganger. Ha all kjøttdeigen tilbake i stekepanna. Tilsett løk, hvitløk, tomater, tomatpuré, salt, pepper og vann. La sausen småkoke i ca. 10 minutter til den tykner. Dryss over basilikum. Avkjøl sausen til deigen er ferdig hevet.
 - Kjevle deigen på et stekebrett til en avlang firkant, ca. 30x50 cm. Smør kjøttsausen utover og rull sammen deigen til en pølse.
 - Skjær den i ca. 1,5 cm tykke skiver og legg dem på et stekebrett kledt med bakepapir. Dryss på ost og eventuelt litt ekstra fyll, f.eks. paprika og ananas.
 - Etterhev pizzasnurrene i ca. 10 minutter. Stek på 225 °C i ca. 15 minutter.
 - Server gjerne snurrene med litt grønn salat.