5 gode alternativ til bryllupskake

Alternativt kakebord med cake pops, marengs og eclair i lilla og rosa toner

Hvis du ikke er en kakemons eller bare synes det blir for dyrt eller styrete å ha kaker i bryllupet, finnes det heldigvis også andre gode muligheter.

Kaker har gjerne en plass i festlige lag – og ikke minst i bryllup. Og selve kronjuvelen på kakebordet – den o-store bryllupskaken – har gjerne en sentral plass i programmet.

Fra gammelt av heter det at brudeparet skal kutte bryllupskaken sammen, med brudgommens hånd over brudens. Og hvis ikke bruden får skjære det første stykke av bryllupskaken, sier tradisjonen at hun kommer til å bli barnløs.

I dag tenker kanskje mange at den symbolikken er litt utdatert. Og hva om dere rett og slett ikke er noe glad i kake? Eller bare ikke ønsker å bruke mange tusen kroner på akkurat det?

Tradisjoner og skikker til tross – det er selvfølgelig ingenting som tilsier at dere må ha bryllupskake og et bugnende kakebord. Dette er jo deres store dag – og det er dere som velger hva dere vil fylle den med.

At en god middag bør etterfølges av noe søtt – det er de fleste imidlertid skjønt enige om. Ved å tenke litt utenfor boksen kan dere fint servere noe moderne, kreativt og minneverdig – som både stiller søtsuget og står i stil med deres smak. Nedenfor gir vi dere fem søte tips til hva som kan erstatte det tradisjonelle kakebordet.

Rosa iskuler som ligger på en kjeks
Rosa iskuler som ligger på en kjeks