Høstmote – 5 stilsikre trender for kvinner

Dame med grønn skinn jakke med mur som bakgrunn
Høsten er her og vi viser deg sesongs trender.
kvinne og mann som ler ute i regnet
Et godt tips å legge litt penger på én ting, som kan bli med deg flere sesonger. En hvit ullkåpe er et godt valg.

Høstens trender byr på en herlig miks av boblejakker, vide herrebukser, strikkevest, fargerikt skinn og spisse skuldre. La deg inspirere!

Selv om sommeren sakte, men sikkert går over i en kaldere og våtere årstid, er det mye å se frem til. En av gledene er høstmoten. I år kan du velge og vrake blant boblejakker i alle varianter, grafiske mønstre, knallfarger og fargerikt skinn. For å nevne noe.

– Når det gjelder høstens trendplagg er et godt tips å legge litt penger på én ting, som kan bli med deg flere sesonger. Da kan du mikse og matche med andre budsjettkjøp, og la det ene elementet heve ethvert antrekk, forteller stylist Lene Johansen.

– Det kan for eksempel være en kåpe, en boblejakke, dress eller et par freshe vintersko.

Dame med blå balaklava som smiler
Balaklava, kombinasjonen av skjerf og lue, har gjort sitt inntog i vinter og blir med oss inn i høsten. Gå for en strikket variant i en fresh farge.

Høsten er også tilbehørets sesong, og balaklava, kombinasjonen av skjerf og lue, er den største trenden i år. Den gjorde sitt inntog i vinter, og blir med oss videre inn i høsten.

– Jeg ville gått for en strikket balaklava, og stylet den med en lang hvit ullkåpe og et par chunky boots, sier Johansen.

Her guider vi deg gjennom noen av høstens trender og gir deg våre beste stylingtips.

kvinne som krysser veien med paraply
Dame med rutete kjole og boblevest
Høsten kan være både kald og våt, og da er en god og lang boblekåpe perfekt. Style med jeans, boots og en stor skinnveske for en kul hverdagsstil. // En trendy og varm boblevest er perfekt å slenge over antrekket når det fortsatt er for varmt for boblejakka.

1. La det boble

Denne høsten blir det lett å holde varmen, for nå er det boblejakker i alle mulige varianter som gjelder. Vi snakker oversized varianter, lange kåper, korte jakker, knallfargede eller ensfargede. Det bobler rett og slett over av muligheter denne høsten.

Stylingtips

En kul boblejakke kan umiddelbart heve ethvert antrekk. Går du for en lang variant, passer den like bra til et par kule jeans som over lange kjoler. Ved å style boble- eller boblekåpa med et belte i midjen, fremhever du midjen og får en mer chic stil.

Dame med lang grønn skinnjakke
Skinn er in, og denne sesongen skal det være farger.
Dame med blått skinn skjørt og grå genser
Kombiner gjerne et skjørt i fargerikt skinn med en nedtonet ullgenser i nøytral farge.

2. Fargerikt skinn

Vi blir aldri lei skinn, og denne sesongen ser vi mer av farget skinn, og gjerne i knallfarger. Både gult, oransje, rødtoner, eplegrønt og limegrønt er trendy farger i høst.

Det er veldig kult med et helt sett i farget skinn, eller ton-i-ton. Synes du det blir i overkant, kan du gå for et plagg eller tilbehør, og kombinere det med et ellers nedtonet antrekk.

Stylingtips

Kombiner gjerne et skjørt i fargerikt skinn med en nedtonet ullgenser i nøytral farge. Du kan også gå for en jakke i farget skinn med et par kule jeans og chunky boots – en trend som også blir med oss denne høsten.

Dame med svart kjole og med rust vegg i bakgrunn
kvinne med langt, rødt hår og hvit vest som sitter i vinduskarm
Vi har hatt fokus på skuldre i flere sesonger, og denne høsten har de blitt både bredere og spissere. // Plagg med markerte skuldre gir antrekket det lille ekstra.

3. Spisse skuldre

Vi har hatt fokus på skuldre i flere sesonger, og denne høsten har de blitt både bredere og spissere. Herredressen har mer markerte skuldre og en videre passform. Skjorter og kjoler har også bredere skuldre, og gjerne en spissere avslutning. Spisse skuldre setter prikken over i-en på ethvert antrekk, og gir en kul og edgy look.

Stylingtips

Gå for en herredress kombinert med en enkel T-skjorte inni. Nedtonet og formelt på samme tid! Det er også superfint å kombinere en collegegenser med spisse skulder til enten en herredressbukse eller et par jeans.

Dame med metalljakke
Dame med sølv glitter skjørt, svarte boots og hvit genser
Denne sesongen er det sølvfargen som skal få deg til å skinne både til hverdags og fest. // Et lekkert skjørt i sølv kan fint brukes til hverdags i kombinasjon med en enkel, hvit genser.
Mann i dress og dame i sølv kjole på fest
Har du lyst å skinne litt ekstra på høstens festlige anledninger, er en metallisk sølvkjole perfekt.

4. Sølvrev

Sølv oser kjølig eleganse, fest og disco. Denne sesongen er det sølvfargen som skal få deg til å skinne både til hverdags og fest. Går du for eksempel for en sølvfarget overdel, kan det være lurt å holde resten av antrekket «nedpå», som sorte jeans og minimalistisk tilbehør.

Enten du går for en lekker kjole, et par sølvfargede sko, eller holder deg til en kul veske – nå er det fram med sølvet!

Stylingtips

Endelig har vi anledninger hvor vi kan pynte oss skikkelig igjen! Våg å pynte deg litt ekstra, og kjør på med en sølvkjole. Sølvstøvletter er også en sikker vinner. For å skinne litt ekstra i hverdagen kan du gå for sølvfarget neglelakk, eller pøse på med sølvsmykker, -armbånd og ringer. More is more!

kvinne som sitter i vinduskarm
Vi elsker vest i alle varianter. Bytt ut den tradisjonelle blazeren og gå for en chic blazervest i høst!

5. Fest med vest

Vi har allerede trykket strikkevesten kjærlig til vårt bryst, og den forsvinner heldigvis ikke. Denne sesongen utvider vi vestens repertoar, og du vil se lange, korte, quiltet, fargerike, mønstrede og med åpen front. Boblevesten blir også med oss i høst, og er perfekt å slenge over en strikkegenser.

STYLINGTIPS

Sleng strikkevesten over en hvit skjorte for en klassisk look. Har du en forkjærlighet for 90-tallsstilen, kan du kombinere den med en T-skjorte. En oversized variant av vesten passer også perfekt over en myk kjole. Litt varmere, men enda kulere! Kombinerer du en blazervest med dressbukser, får du et stilfullt og klassisk antrekk.

Foto
Henrik Lindal & Anna Johansen
Produksjon
AMFI KREATIV