Se interiørtrendene som vil prege våren

Kontor i en lys og moderne stue. Innredet med lyse tredetaljer og blåtoner
Utsnitt av vask og kjøkkenbenk med trefjøler stående langs veggen. Hvite blomster i vasken.
Noen ganger kan enkle ting som en dekorativ trefjøl være nok til å gi interiøret det lille ekstra. Plasser den langs veggen på kjøkkenbenken, gjerne sammen med blomster eller en grønn plante, og du vil se at kjøkkenet får nytt liv.
Utsnitt av et konsollbord i tre, samt et bilde med treramme over bordet.
Vårens fargepalett minner oss om naturen og kan fint kombineres med naturlige elementer som treverk og grønne detaljer.
Lyseblått rom med en hvit seng med lyseblått sengetøy i lin
Lin kommer i utallige farger, så her er det bare å velge og vrake blant deilig sengetøy og andre tekstiler!

Vi går mot lysere tider og vil fylle hjemmene våre med glade farger, naturlige materialer og sydlandsk stemning. Her er vårens interiørtrender.

2020 ble et annerledes år for oss alle, og vi har tilbrakt mer tid hjemme enn noen gang. Hvordan vi bruker hjemmene våre har endret seg drastisk og vi ønsker både farger og naturlige materialer velkommen.

Under har vi samlet tre trendtips for året som kommer. Nyhetene finner du i din favorittbutikk på senteret.

Naturlige tendenser

Det er ingen hemmelighet at naturen har en beroligende effekt på oss. Etter et stressende år er det derfor ikke så rart at vi ønsker å omgi oss med naturlige materialer som skinn, tre, glass og stein. Den naturlige trenden bærer preg av at vi har tilbrakt mye tid hjemme, og vi har fått øynene opp for tidløst design og materialer som varer og kan gå i arv. Det samme gjelder interiør med myke linjer som kan minne oss om vann og skyer. Butikkene bugner av speil med myke og udefinerte linjer, samt blomsterpotter, vaser og lampeføtter inspirert av naturens silhuetter. Vi har også et behov for mer farger i hjemmet og velger farger som minner oss om naturen og positive tider – som gult, grønt og blått. Fargen gult representerer sol og sommer og skal ifølge ekspertene gjøre oss gladere og mer positive.

Har du lyst til å kaste deg på den naturlige bølgen, kan du gjøre dette med enkle grep. Maling er en super måte å fornye hjemmet ditt på – enten du velger å male hele rommet, en kontrastvegg eller et møbel. Et tips er å velge farger som harmoniserer godt med resten av interiøret, samt en farge du trives med. Liker du ikke sterke farger, kan det være lurt å velge en lys farge, for eksempel en mintgul farge eller andre pasteller. De vårlige fargene passer utmerket sammen med møbler og detaljer i tre, uavhengig av hvilket treverk du velger. Kombiner det med naturlige materialer som skinn og lin, og gå gjerne til innkjøp av de populære flettekurvene. Her kan du oppbevare alt fra fyringsved til tepper og blader.

Kontorplass i en moderne leilighet, fylt med møbler og detaljer i lyst tre.
Treverk finnes på alt fra bilderammer og små detaljer, til bord og stoler. Nå er det supertrendy med lys eik, en farge som passer utmerket til de vårlige pastellene. Bruk gjerne grønne planter for å fullføre stilen.
Middelhavsinspirert stue med store, rustikke tremøbler og lyse lintekstiler
Gå for lyse tekstiler i lin og bruk gjerne grønne planter til å sette farge på interiøret.
Utsnitt av et bord dekket med naturlige materialer i lin, tre og betong.
Tre vaser i matt betong på et bord med linduk
Vårens vaser kommer i mange former og varianter. Nå er det svært populært med matt betong – gjerne med pampasstrå eller andre trendy snittblomster.
Middelhavsinspirert kjøkken i duse fargetoner
Beige og brent oransje er en lekker fargekombinasjon som minner oss om Middelhavet.

Inspirert av Middelhavet

Etter snart et år uten reising, lengter vi etter sol og varme. Det bærer interiøret vårt preg av! I mangel på reising innreder vi nå gjerne med keramikk og grove materialer som minner oss om steder ved Middelhavskysten. Farger som går igjen er beige sandtoner, brunt og brent oransje. Du kan også bruke farger som lyseblått eller gult dersom du ønsker å sette litt mer farge på interiøret. Hva med å gå til innkjøp av blå serveringsboller i keramikk? Nå er det superhot med glasert keramikk og farget glass, og butikkhyllene er fylt av potter, vaser og servise i alle slags farger. Den populære terrakottapotten er også en nydelig detalj til de naturlige tonene. Style den med grønne planter med inspirasjon til sydligere strøk, som oliventre, sitrontre eller fikentre. Eller hva med å bruke urter som pynt på kjøkkenbenken? Her er rosmarin et passende alternativ.

Du kan også se etter vaser i matt betong og materialer som lyst lin på både puter, sofa og sengetøy. Dette er typiske materialer for middelhavskysten og kan med fordel kombineres med store, rustikke tremøbler.

Mørkegrønn vegg med en matchende mørkegrønn sofa i fløyel, samt to små bord
Grønt fløyel kombinert med mørkt treverk gir oss skikkelige 70-tallsvibber!
Utsnitt av 70-tallsinspirert stue innredet med lysebrun skinnsofa, teppe og en blå skinnpuff
70-tallsfargende er tilbake! Det samme er skinn og store, myke sofaer.

70-tallet er tilbake

Det er ingen tvil om at 70-tallet har satt sitt preg på både mote og interiør de siste årene. I 2021 ser vi en økning av farger som gult, grønt og oransje, men også typiske 70-tallstekstiler som brunt skinn og fløyel på de litt store møblene. Også det populære blomstermønsteret er å se på både vegger og tekstiler denne våren.

Mange vil nok si at 70-tallsstilen er en motsats til den rene nordiske stilen. Heldigvis er det enkelt å kombinere 70-tallsstilen med andre stiler, og du trenger ikke å bytte ut mye for å få følelsen av et nytt hjem. Et tips er å se etter farger som kan passe til det du allerede har og velge interiør og møbler ut ifra dette. Kanskje er en ny sofa i grønn fløyel nok, eller så er andre tekstiler alltid en enkel måte å fornye hjemmet på. Her kan du for eksempel se etter puter med blomsterprint eller farger som grønt og oransje. Detaljer i rotting og makrame er også veldig trendy denne våren og passer perfekt til 70-tallsstilen.

Rom i duse farger og tremøbler
Makrame kan brukes som pynt på veggen eller som blomsterpotte – alt ettersom hva du liker.