Ta vare på blomstene i ferien

Dame som vanner planter
Mester Grønn har tipsene for hvordan blomstene skal overleve sommerferien!
Dame som vanner potteplanter
Dame som flytter på plantepotter
Sett plantene i skyggen og vann planter med tynne blader har større behov for vanning.
Rosa blomster som står i skyggen
Sett plantene unna direkte sollys mens du er på ferie.
Dame som vanner potteplanter
Bruk ferievanner!

Sommer er ferietid for de fleste av oss, og mange reiser bort noen dager.

Det betyr at vi forlater blomstene våre hjemme alene, og når vi kommer tilbake har kanskje flere blomster visnet. Men fortvil ikke, det finnes gode råd som kan hjelpe deg å holde liv i blomstene selv om du er bortreist.

Første bud er alltid å alliere seg med en nabo, venn eller familiemedlem, som kan se til plantene dine en til to ganger i uken. Men har du ingen som kan hjelpe deg, finnes det noen andre alternativer.

5 tips for vanning av blomster

  • Når du reiser bort noen dager er det viktig å plassere plantene slik at de ikke står i direkte sollys og får sviskader og blir så fort tørre. Jo tynnere blader en plante har, jo større er behovet for vanning.
  • Bruk en ferievanner og sett i pottene. Da trekker plantene ut så mye vann som de trenger selv.
  • Plasser en tykk skive oasis i bunnen av potteskjuleren og fyll vann opp til overflaten av oasisen. Plasser plantene oppå.
  • Legg godt fuktet avispapir eller et håndkle i bunnen av badekaret eller oppvaskkummen, og sett plantene uten potteskjuler oppå.
  • Sett plantene på fuktet avispapir ut i hagen i le og delvis skygge.

Slik bruker du ferievannere

Mester Grønn sine ferievannere kan hjelpe til med å holde plantene friske og fine mens du er borte noen dager. Du kan velge mellom to ulike varianter, en i gjennomsiktig glass, og en pakke med fire ferievannere som kan festes på tomme brusflasker (passer ikke Coca cola sine nye flasker). Det første du må gjøre er å sette det som kan flyttes i så mye skygge som mulig, og vanne godt slik at jorden er fuktig. Så fyller du en flaske med vann, skrur ferievanneren på flasken og setter den på hodet oppi blomsterpotta.

Vi anbefaler at det brukes flasker av tykk plastkvalitet da mange av de nye brusflaskene er så tynne at de kollapser. Da blir det ikke vakuum i flasken og alt vannet vil renne ut fort. Mester Grønn har egne flasker spesielt tilpasset ferievanneren som er produsert av tykkere plast.

Ferievanneren i glass passer godt til litt mindre potter. Fyll på vann og sett i proppen så ikke vannet fordamper, og plasser den rett i potten. Ikke la den stå i direkte sollys.

Plantene trekker ut så mye vann som de trenger selv fra ferievannerene, og skal du ikke være borte så alt for lenge, kan du komme hjem til en fortsatt blomstrende og fin uteplass.

Trenger du flere tips og råd så ta turen innom Mester Grønn i etasje 1A.

Aktuelle butikker

Tabell med aktuelle butikker
Butikk Beliggenhet Åpningstider Kontaktinfo
Åpent i dag 09:00 - 20:00