Gavene barna og ungdommene ønsker seg

gutt handler slalomutstyr på sportsbutikk
ansatt hos Norli viser frem barnebøker
De ansatte hos Norli har mange gode lesetips til barn og ungdom.
plakat og boken av Sophie Elise
to damer kikker på bøker i bokhylle

Det er ikke lett å vite hva barna ønsker seg til jul, og ikke minst hva skal man kjøpe til ungdom til jul? Vi hjelper deg på vei med våre beste gavetips.

Vi vet at mange kvier seg til å kjøpe gaver til barn og ungdom. Hvor begynner man egentlig? Hva har de fra før og hva trenger de?

Vi gir deg noen gode tips i denne artikkelen, og vit at alle de ansatte på AMFI Roseby står klare til å hjelpe dere med sine beste råd og eksperttips.

1. Bøker

Bøker er fine gaver å gi og fine gaver å få. De fleste setter pris på å slappe av med en liten lesestund.

Hos Norli har de et bra utvalg av både barnebøker og ungdomsbøker. Her finner du både gamle klassikere du sikkert husker fra egen barndom og nye bøker å velge mellom. Bøkene er ofte sortert etter anbefalt alder slik at det blir lettere for deg som skal kjøpe.

Til ungdommer anbefaler de gjerne selvbiografien til Sophie Elise som nettopp har kommet i butikkene.

ansatt hos intersport viser frem fargerike luer og pannebånd
Hos Intersport har de også et stort utvalg av luer og pannebånd i spreke farger og design.
ansatt hos vero moda viser frem rød lue med dusk og fargerikt skjerf
ansatt hos vero moda viser frem lys lue med dusk og fargerikt skjerf
Fine luer og skjerf fra Vero Moda, holder ungdommen varm uten at det går på bekostning av stilen.
ansatt hos vero moda og b.young viser frem trendy, grønn joggedress
ansatt hos vero moda og b.young viser frem trendy, grønn joggedress
Her er noen fine sett fra Vero Moda og b.young i en trendsikker grønnfarge – en inntertier hos ungdommene.
ansatte hos sport 1 viser frem vinterklær
Begge i antrekk fra Sport 1. Han i Under Armour-hettegenser og joggebukse fra Nike Sportswear. Hun har på seg et sett fra Johaug, klærne egner seg godt til langrenn, men også andre utendørsaktiviteter.
ansatt hos sport 1 viser frem trendye vinterantrekk
Her har hun på seg en trendy alpinjakke fra Jotunheim. Teknisk jakke i et vannavstøtende og vindtett materiale, og tøffe skibriller. Alt fra Sport 1.
ansatt hos devold viser frem ullundertøy
Devold Multi Sport Kid, ullundertøyssett i 100 % merinoull.
rosa jakke og lue fra skogstad
Klær til aktive barn! Matchende lue og teknisk jakke i rosa, fra Skogstad.
jente med rosa og hvit skogstad-genser
jente viser frem antrekk fra skogstad
Den nydelige genseren og luen på bildet er fra TwentyFour.
hvite barnetøfler med kattemotiv
rosa tøfler av merket ugg
Varme tøfler til både store og små. Varme, deilige ulltøfler fra Uggs. Disse i rosa til høyre hadde nok ungdommen også satt pris på. Eller hva med et par søte små med ører og dyreansikt fra Ponny?
beige babytøfler av merket ugg
Se de søte små babytøflene, med ekte saueskinnsfôr varmer tøflene ekstra godt. Tøflene finner du hos Rosetti Eurosko/Shoe Gallery.
beige og blå vans fra mani
brune og grå tøfler hos mani
Til venstre: Vans til ungdommene. Kule sneakers fra Vans finner du hos, Mani. Til høyre: Søte tøfler hos Mani. Varme tøfler i ullfilt til både barnehage- og skolebarn.

2. Myke pakker

Om ikke det er til egne barn du skal kjøpe, så er et godt tips å snakke med foreldrene først. Hør med de om det er noe barna trenger av klær og sko, og hvilken størrelse de bruker.

Selv om det ikke alltid er det første barna ønsker seg, er det mange foreldre som blir takknemlige om det også ligger noen myke pakker under treet til barna. Sats på å kjøpe klær som blir brukt. Det kan være varme og fine skjerf og luer, kjekke ullundertøysett, teknisk yttertøy og kule sko.

Skulle du bomme på fargen eller størrelsen tilbyr de fleste av butikkene bytterett til langt over jul.

Joggedressen er tilbake, og ikke bare til hjemmebruk. Vero Moda og b.young har et utvalg med fine sett! Vero Moda har også fine luer og stilsikre skjerf.

Varme klær til barna! Ull er genialt både som innerste lag og som isolerende mellomlag, ullundertøysettene til barn fra Devold kommer i flere fine farger og er laget i 100 % merinoull. Både Intersport og Sport 1 har stort utvalg av ullsett til barn.

Turgleden blir større om de har gode klær som holder dem både varme, tørre og komfortable.

Nydelige strikkegensere trenger ikke å være hjemmestrikket, du finner et stort utvalg i butikkene. Klærne finner du hos Intersport.

trendy vinterjakke
Kule klær til sportye ungdommer hos Sport 1.
rødhåret jente viser frem hesteutstyr fra zoo 1
fuglemater
Til venstre: Hest er best. Utstyr til hest kan man få kjøpt hos ZOO-1. Til høyre: Fuglemater til de minste.
gutt viser frem slalomsko, slalomski og slalomhjelp
Pudder og fart!
hvite slalombriller fra merket sweet protection
oransje slalomhjelm fra merket sweet protection
Snøbriller og hjelm fra Sweet Protection er geniale gaver til ungdommer som liker å stå på ski og brett, enten det er i bakken på snøbrett eller til fjells på toppturski.
strikkete gensere fra skappelstrikk hos 2 søstre
strikket genser fra skappelstrikk hos 2 søstre
2 Søstre forhandler Skappelstrikk.
ansatt hos norli viser frem alle spill og puslespill
Lærerike og morsomme spill. Det finnes et hav av spill og puslespill å velge i, fra spill tilpasset de minste barna til voksne.
utvalg pokemon hos norli
utvalg av puslespill hos norli

3. Aktiviteter og interesser

Har de du skal kjøpe gave til noen spesielle interesser eller hobbyer du vet de holder på med, kan et godt tips være å kjøpe noe til dette.

Mange av aktivitetene til barna krever en del utstyr og det kan fort bli dyrt når alt skal kjøpes inn, så å få noe til jul er fint. Det viser også at du har satt deg inn i hva de er interessert i og gaven blir straks mer personlig.

Har de nettopp kjøpt seg alpinski, kan fine gaver være en hjelm eller annet kjekt utstyr. Hos Intersport har de både ski og skiutstyr.

Kjenner du noen hesteinteresserte barn, kan hjelm og beskyttelsesvest være kjekke gaver å få. Hos ZOO-1 har de også mye annet utstyr for dyreinteresserte barn og ungdommer.

Det å se fuglene som flyr til og fra fuglemateren kan være spennende for både store og små, la barna være med og mate småfuglene i vinter. Koselig og nyttig. Denne fester du enkelt til vinduet. Kjøpes hos ZOO-1.

Strikking er populært igjen. Kanskje har ungdommen i familien begynt å strikke, da kan en fin gave være en strikkepakke. 2 Søstre forhandler Skappelstrikk, og har fine strikkepakker med garn og mønster til flere ulike gensere. Strikker du selv kan dette være en hyggelig aktivitet dere kan gjøre sammen, også.

Gjennom lek og spill kan barna tilegne seg flere ferdigheter, se derfor på anbefalt alder når du kjøper spill og puslespill. Du kan også godt spørre de ansatte for å få tips til populære spill.

Morsomt tilbehør til å bli glad av. 5-pk med Scrunchies, eller store hårstrikk, i fine farger og mønster, finner du hos Vero Moda i fin gaveinnpakning. «Happy Socks» har sokker med alle mulige farger og mønster, disse finner du hos Aandahls herre.
Søte smykker. Smykker er fine gaver til både barn og ungdommer, disse finner du hos ASECO som gjerne hjelper deg.
Til familiens instaqueen. Et gavesett fra influenseren Camilla Pihl, som inneholder håndkrem og leppebalsam i meget Instagramvennlig innpakning, er kanskje akkurat det rette. Denne og mange andre varianter finner du hos VITA.
Deksel og mobiltilbehør. Hos Telenorbutikken finner du et stort utvalg av deksler og annet tilbehør.
Hårstyling. Med en krølltang og et glattejern finnes det utallige stylingmuligheter, begge er enkle å bruke og man stiller graden på verktøyet selv.
Guttas favoritt hos Luggen. Joico Flexible adhesive paste. Gir et fast, fleksibelt hold med matt finish.
Sjampo og balsam tilpasset blondt hår. Hos Luggen er dette settet fra Joico, Blond Life Violet, populær. Serien er skånsom for håret og nøytraliserer gule toner.

4. Smykker, stæsj og tilbehør

Smykker, stæsj og annet tilbehør er ofte slik man ikke kjøper så mye til barna ellers i året og som de heller ikke kjøper så mye av selv, men som er morsomt å få i gave.

Det kan være et smykke de har sett seg ut, kjekke deksel til mobilen, hårstæsj eller hvorfor ikke kjøpe et fint armbåndsur til barna som er i gang med å lære seg klokka.

Trenger du bare noe lite til en annen gave du allerede har kjøpt kan et par kule sokker eller noen hårstrikk være et tips. Det er jo også fullt mulig å gå for et fint gavesett med for eksempel kosmetikk eller hudpleieartikler. Nå før jul tilbyr de fleste butikkene gavesett med favorittproduktene.

Alle ungdommer har mobil, så hvorfor ikke kjøpe noe stæsj til mobilen. Det kan være mobildeksel og smarte, matchende etui til Airpods.

Spesielt ungdommene bruker en del tid på håret, dette gjelder både gutter og jenter. Noen skikkelige hårprodukter fra frisøren er nok populære gaver. Hos Luggen har de kvalitetsapparater fra HH Simonsen.

Hos Norli finner du et stort utvalg av LEGO.
Fine leker og instrumenter i tre er fine gaver å gi til barn fra 2 år og oppover.
Hos Norli finner du også et stort utvalg av leker, som klassikeren LEGO, Barbiedukker, skumle dinosaurer og de populære L.O.L Surprise-dukkene.
De kjekke boksene hos Søstrene Grene kommer i mange ulike design og størrelser, og er fine å bruke som gaveinnpakning med et bånd rundt og til oppbevaring etterpå.

5. Leketøy

Alle barn ønsker seg leker til jul. Slik er det bare.

Til de minste barna kan det være koselig å gi bort et mykt kosedyr, fine til kos den første tiden og senere som fast følgesvenn til alle typer aktiviteter.

For smårollingen er det morsomt med instrumenter, ting som lager lyd og gjerne trommer. De inviterer også gjerne familien på kaffe og kaker, så lekemat og kjøkkenutstyr er nok populært.

Etter hvert blir det en litt annen type lek og leker som blir populære, både legoklosser, dukker og ulike figurer er populært.

Søstrene Grene har leker og interiør til barnerommet i delikate og duse farger. De kjekke boksene hos Søstrene Grene kommer i mange ulike design og størrelser, og er fine å bruke som gaveinnpakning med et bånd rundt og til oppbevaring etterpå.