Høstmote – 5 stilsikre trender for herrer

mann med dunvest, jakke og gjennomsiktig paraply

I høst er tipset å tørre litt mer, og kjøre på med både farger, boblejakke og vester i alle slags varianter.

– Menn i Norge tyr veldig ofte til den sporty moten, og holder det ganske nedtonet. Jeg vil oppfordre til å eksperimentere litt mer, sier stylist Lene Johansen.

Selv om mange av oss har lagt vår elsk på den komfortable stilen siste året, er høsten tiden for å tørre litt mer. For mote er og skal være gøy!

– Balaklava, strikk med geometriske mønstre – gjerne litt oversized – er noen av trendene vi ser i høst. Og Varsity-jakken er noe av det hotteste du kan gå med, sier Johansen.

Her guider vi deg gjennom noen av høstens trender og gir deg våre beste stylingtips.

Man med grønn boble vest
Man med strikket vest i striper
Dunvest er stilfullt, trendy og varmt på samme tid! // Strikkevest, gjerne med striper, er en stor hit i høst.
mann som søker ly og slår sammen paraply
Høsten kan by på varierende temperaturer. Kle deg lag på lag ved å ha en boblevest under frakken. Slik holder du enkelt varmen.

1. Vest er best

Vesten blir med oss videre inn i høsten, men nå i flere varianter enn vi så i vår. Trenden byr på nedtonede dunvester, og strikkevester i alle slags farger og mønstre, som stripete og i kabelstrikk – en stor trend i høst. Strikkevesten holder deg både varm og stilfull, og passer like fint over skjorte og slips som over en langermet trøye eller T-skjorte.

Stylingtips

Den svært anvendelige dunvesten fungerer fint som yttertøy alene, eller du kan kjøre lag på lag-stilen med skjorte, vest og frakk utenpå. Stilfullt, trendy og varmt på samme tid!

Man med rød genser
Sprit opp en ellers grå høstdag og bytt ut den sorte hoodien med en rød variant.
Man med rød jakke
Et rødt plagg er tøft til et ellers nedtonet antrekk.

2. Rød fargefest

Hvorfor ikke la de sorte, grå og marineblå plaggene få en liten pause, og prøve deg litt frem med farger? Skal du gå for én farge i høst, så er det rødt. Sprit opp en ellers grå høstdag og bytt ut den sorte hoodien med en rød variant. Eller hva med en blazer eller kabelstrikk-genser i rødt?

Husk at rødt kan bli litt «hardt» i kombinasjon med sort, så vurder å kombiner et rødt plagg med mørkegrått eller mørkeblått i stedet.

Stylingtips

Går du for et rødt plagg, enten det er en strikkegenser, pologenser eller jakke, kan det være fint å holde resten av antrekket mer nedtonet. Dersom du synes det blir for mye med et plagg i rødt, kan røde detaljer på for eksempel sneakers eller plagg med noe rødt i seg være en fin måte å bruke trenden på.

mann med oransje boblejakke
Sett farge på høsten. Hvorfor ikke bytte ut den klassiske sorte boblejakka med en freshere variant i høst?

3. Boblende høst

Boblejakka er et must for herrer i høst, og passer perfekt til de kaldere dagene. Enten du går for den klassiske sorte, eller en mer fargesterk boblejakke, skaper den et sporty og kult antrekk. Trenden byr på både korte og lange varianter i både rødt, blått og sort. Investerer du i en lang variant, kan den bli en varm favoritt gjennom vinteren også.

Stylingstips

Boblejakka kan kombineres med det meste, og er perfekt å slenge over en hettegenser eller strikkegenser når temperaturen synker ytterligere. Style den med et par jeans, sneakers eller et par boots med grov såle.

mann med oransje boblejakke
Sett farge på høsten. Hvorfor ikke bytte ut den klassiske sorte boblejakka med en freshere variant i høst?
Man med blå trenchcoat
Trenchcoaten setter prikken over i-en på ethvert antrekk.
Mann med som holder en rutete jakke åpen
Ruter er hot, både på bukser og frakker.

4. Den moderne klassikeren

Trenchcoaten er en moderne klassiker som aldri går av moten, og er en selvfølge også i høst.

Plagget ble opprinnelig designet av det engelske motehuset Burberry i 1901, før en modifisert versjon ble tatt i bruk av britiske arméoffiserer i skyttergravene under første verdenskrig. Siden har plagget holdt seg evig aktuelt, og i høst dukker den opp både i klassisk beige, sort, rutete og de mer fargerike variantene.

Stylingtips

En trenchcoat kan enkelt kombineres med det du har i klesskapet fra før, og passer perfekt til både loungewear og dress. Trenchcoaten setter prikken over i-en på ethvert antrekk.

Man med grønn varsity jakke
Den sporty, kule Varsity-jakken følger med oss utover høsten.

5. Sporty med Varsity-jakken

Den sporty, kule varsity-jakken har vi sett mye av tidligere i år, og den følger med oss utover høsten også. Jakken er typisk forbundet med amerikansk skole- og universitetssport, og blir ofte også kalt letterman-jakke. Den er mer sporty enn en bomberjakke, men mer sofistikert enn den klassiske treningsjakken.

Stylingtips

Varsity-jakken setter et sporty preg på antrekket. Kombiner den med en hvit T-skjorte, jeans og sneakers for en klassisk look, eller over en tynn ullgenser på de kaldere dagene. Jakken passer også perfekt over joggedressen. Hvorfor ikke gå for en rød variant – høstens store farge?

Man med grønn varsity jakke
Den sporty, kule Varsity-jakken følger med oss utover høsten.
Tekst
Newslab
Foto
Henrik Lindal og Anna Johansen
Produksjon
Amfi Kreativ