Sunn, grønn og smaksrik vegetargryte

Nærbilde av ferdig vegetar viltgryte i en tallerken
Vår ekspert  Anna Johansen i denimantrekk med en crossoverveske i skinn
Vår ekspert Anna Johansen er 32 år gammel og interesserer seg for både mote og skjønnhet. Hun er i tillegg svært engasjert bærekraft og gjenbruk, noe som gjenspeiler seg i matlagingen hennes.

Vil du prøve deg på vegetarmat, men er usikker på hva du skal lage? Lær deg hvordan du lager vegetar viltgryte i denne artikkelen.

Høstens trendretter er uten kjøtt, men med mye smak. Denne vegetargryten er perfekt for kalde høstkvelder, og passer like godt til vegetarianere som til de som spiser kjøtt i hverdagen. Oppskriften er både enkel å lage og full av deilige smaker. Server den rundt middagsbordet til hele familien, eller ta med som lunsj på travle dager. Du finner et hav av ingredienser hos Coop Mega her på senteret!

Under viser vår ekspert Anna Johansen hvordan du lager den – steg for steg. Anna er 32 år gammel og kom fra Moskva til Norge for 8 år siden. Hun er utdannet innen HR, men har alltid brent for mote og skjønnhet. Anna er i tillegg veldig engasjert i bærekraft og gjenbruk, noe som gjenspeiler seg i matlagingen hennes.

Visste du at…

De siste årene har produsentene kommet opp med gode erstatninger for kjøtt, som for eksempel kjøttdeig, kyllingfilet, hamburgere og pølser. Du kan med andre ord lage både fredagsfavoritten taco og klassikeren chili con carne uten å bruke ekte kjøtt. Linser og bønner er også gode erstatninger for kjøtt dersom du ikke vil bruke erstatninger fra produsentene.

Ingredienser til vegetar viltgryte

  • 1 pakke A La Kjøttdeig fra Hälsans Kök eller Pulled Vegme
  • 2 stykk finhakket sjalottløk
  • 100 gram erter
  • 2 stykk gulrot
  • 5 stykk einebær
  • 200 gram fersk aromasopp – eller annen sopp
  • 5 desiliter kraft
  • 3 desiliter rømme
  • 2 teskje timian
  • salt
  • pepper
Oversiktsbilde av alle ingrediensene til vegetar viltgryte
Ingrediensene til vegetar viltgryte