Hev antrekket med høstens fineste tilbehør

Halvportrett av dame med metallisk veske og sko
I høst er det lov til å skinne med metallisk tilbehør! Et midjebelte er også et sikkert kort denne sesongen.
Dame går utendørs med sort jakke, midjebelte, jeans og sneakers.
Et midjebelte er et sikkert kort denne sesongen.
Modell i mørk blå kåpe og hvit blondekrage.
Blondekragen er en av høstens største trender – og er å finne på alt fra skjorter, gensere og bluser til kjoler og cardigans. Eller du kan lage din egen!

Blondekrager, lange skjerf og lårhøye boots: Dette er det som gjelder på tilbehørsfronten høsten 2023.

Du trenger ikke gå til innkjøp av en helt ny garderobe for å henge med på moten i høst. Den enkleste måten å kaste seg over nye trender på, er nemlig via tilbehøret!

Et par nye sko, en veske eller et smykke kan løfte ethvert antrekk, og gjøre deg ny på et blunk.

– I høst vil vi se mye metalliske farger som gull og sølv blant tilbehøret. Om du er ekstra vågal, kan du godt gå for et par gullboots eller en liten gullveske, sier stylist og moteredaktør i Elle, Caroline Skjelbred.

– Metalliske innslag gir antrekket litt ekstra «vavavoom» og kan fint styles til hverdags også. Grått og gull for eksempel – så lekkert!

Belter gjør også et stort comeback denne sesongen, tipser eksperten.

– Gå gjerne for et midjebelte og stram til! Style det over alt fra kåper til en kjole, og gi antrekket det lille ekstra på et blunk.

Her er flere tips til hva som gjelder på tilbehørsfronten høsten 2023:

Blondekrager

I forlengelsen av Neo Punk- og undertøystrenden, og manges fascinasjon for karakteren Wednesday Adams, vil vi i høst se masse blondekrager.

– Dette er en trend som kan styles på mange forskjellige måter, og gi helt forskjellige uttrykk. Ønsker du å mykgjøre et røffere, sort antrekk er det helt topp å få inn en litt mer uskyldig blondekrage. Den kan også tilføre et antrekk en ekstra dose femininitet om du ønsker en litt mer delikat look, sier Skjelbred.

Blondekragen vil bli å se på alt fra fine kjoler og bluser til cardigans og skjorter, og vil variere i størrelse og materialer.

– Style gjerne en skjorte eller bluse med blondekrage til en svart skinnbukse, for en mer feminin og ung look. For et strammere uttrykk, kan du leke deg med plagg med blondekrage til maskuline, store dressbukser, tipser stylisten.

TIPS!

Gå for en løs krage (eller sy en selv!), som du enkelt kan bruke til flere ulike plagg, som en cardigan, strikket genser eller skjorte. – Det er også genialt å bruke en løs blondekrage til en gammel kjole. Sleng den rundt halsen, og vips er kjolen som ny!

Modell med burgunder dress og langt, tynt og beige strikket skjerf.
I høst skal skjerfet være langt og tynt! Har du god tid kan du kanskje strikke et selv?

Surr deg inn i skjerf

Ingen høstgarderober er komplett uten et skjerf, og i år skal skjerfet være ekstra, ekstra langt!

– Skjerfene kommer i alt fra varmende strikk til silke og glitrende stoffer. Style det både til hverdags og fest, og velg materiale deretter, sier Skjelbred.

De lange skjerfene kan styles slik det passer deg, men om du ønsker å være ekstra trendy kan du surre det en gang rundt halsen og ha enden på skjerfet flagrende bak.

– Det skal være litt 80-talls og litt dramatisk med denne trenden!

Du kan også kombinere et langt og tynt skjerf med en stram hestehale eller hårknute i nakken for en ekstra «sleek» look.

– Eller du kan knyte det i halsen og ha luftig, fønet hår til, gjerne i midtskill for en mer 70-talls følelse. Så fint! sier Skjelbred.

Et nytt skjerf kan også være en ypperlig måte å få inn litt farge i høstgarderoben på.

– Gå for et i trendfargen rødt, eller et i sølv eller gull til julebordsesongen, tipser stylisten.

TIPS!

Et fint, sort silkeskjerf er flott å kombinere med en sort kasjmirgenser med v-hals og en glossy, sort skinnjakke. Ton-i-ton, men langt fra kjedelig!

Modell på catwalk med sort kjole og stor sølvblomst i halsen.
Blomsterpynt er et sikkert kort på tilbehørsfronten i høst.
Dame som har på seg svarte skinnhansker
Det samme er skinnhansker og lodne votter.

Trendy accessories

Når været blir kaldere, kommer også tilbehøret som varmer. Og både luer, hansker og votter kan sette den perfekte prikken over i-en på ethvert antrekk.

– Et par svarte eller blå skinnhansker kan bygge opp under en stram og fin stil, mens et par lodne votter i kombinasjon med et langt strikkeskjerf, denimbukse og en høstkåpe er en klassisk kombinasjon som vi aldri blir lei, sier Skjelbred.

En annen stor trend i år er blomsterpynt, som du vil se på alt fra hårklyper og vesker til 3D-blomster festet på plagg. Og når det gjelder smykker ser vi en tendens mot det personlige og kunstneriske.

– Her er det fullt lov å heve antrekket med litt personlig flair. Vi vil også se mye store øreringer, gjerne i kombinasjon med en blazer, skjørt og slips, sier stylisten.

TIPS!

Om du ønsker inspirasjon på tilbehørsfronten kan du sjekke ut Kate Moss og TV-karakteren Carrie Bradshaw. – De kan begge kunsten å forvandle et antrekk ved hjelp av sko, belter, smykker og tilbehør, sier Skjelbred.

Modell på catwalk med teddykåpe og stor shopperveske over skulderen.
Modell på gaten med brun drakt og liten grønn håndveske.
I høst skal veska være veldig stor. // En liten, nett og fargerik håndveske er en av høstens stiligste tilbehør.

Høstens trendvesker

I høst skal veskene enten være ekstra store, gjerne en supersized toteveske, eller små, fine håndvesker, ifølge stylisten.

– Med andre ord er det gode sjanser for å finne den perfekte jobbvesken som rommer alt og litt til denne sesongen. Gå gjerne for en i semsket, mykt skinn, enten i svart eller beige, sier Skjelbred.

Håndveskene derimot, kan gjerne være minimalistiske og elegante med tydelige referanser til 90-tallet.

– Her er det farger som gjelder! En enkel veske i en knæsj farge kan gjøre mye med et antrekk!

TIPS!

Skal du ha en veske til et pent antrekk kan du se etter en i metalliske farger som gull og sølv, eller med detaljer som fjær og strass, tipser stylisten.

Bena til modell på catwal med lårhøye burgunder støvletter og liten burgunder håndveske.
Skal du investere i nye høstsko i år bør lårhøye boots stå på lista.
Gatefoto av modell fra halsen og ned i rød jakke, burgunder skjørt og sorte høye støvletter.
Høye støvletter passer til både kjole, bukse og skjørt.

Slik bør du sko deg i høst

Støvletter og boots er en klassiker om høsten, og praktisk er det. De er stilige, passer til utallige antrekk og holder attpåtil bena varme når vinden blir sur og gradene kryper nedover.

Skal du investere i ett par høstsko i år, har stylisten et hett tips:

– Da ville jeg gått for et par lårhøye boots, gjerne i cognacfarget skinn eller trendfargen rød. Og gjerne med en liten hæl, for noen centimeters ekstra høyde.

Et par høye boots passer perfekt sammen med alt fra leggings til skjørt og kjoler.

– Mitt drømmeantrekk i høst er lårhøye boots med en liten hæl sammen med en deilig strikkekjole. Pent, men samtidig superkomfortabelt!

Også svarte, grove boots er et sikkert kort for deg som ønsker å sko deg trendy i høst, ifølge Skjelbred. Og på tørre dager, kan du nyte småskoene litt til.

– Loafers er fortsatt superaktuelt, så de kan trygt bli med deg inn i høsten så lenge været tillater det.

TIPS!

Til fest er et par ankelstøvletter en sikker vinner i høst. – Disse kan du fint bruke til alt fra skjørt og kjoler for å røffe opp uttrykket til dressbukser og blazer, sier stylisten.

Tekst
Newslab
Foto
Getty & Spotlight Launchmetrics
Produksjon
Amfi Kreativ