TREND-retningen «pur eleganse»

kvinne som sitter i vinduskarm
Dame med dressjakke og skjørt
Gå for det enkle og klassiske, med fokus på kvalitet fremfor kvantitet. // Rene materialer i «skreddersydd» kvalitet er et godt valg. Gå gjerne for ruter.

I høst er det fokus på rene eksklusive materialer og kvalitet fremfor kvantitet.

Vi har tatt for oss fire TREND-retninger innen høstens klesmote, basert på analyser gjort av danske Pej-gruppen – Skandinavias ledende trendinstitutt. Her kan du lese mer om de tre andre retningene: Nordisk ro, Hipp boheme og Romslig univers .

Pur eleganse

En av høstens TREND-retninger er «pur eleganse», som passer perfekt for deg som liker det enkle og klassiske. Trenden består av rene og eksklusive materialer, med fokus på kvalitet fremfor kvantitet.

Både designet og fargene er tidløse, som gjør at plaggene du investerer i kan bli med deg i mange år fremover – uavhengig av andre trender.

«Pur eleganse» omfatter både klesskapet og interiøret. I hjemmet er det fokus på godt håndverk – noe som gir følelsen av et fristed uten unødvendige ting og stressfaktorer.

kvinne som sitter i vinduskarm
Dame med dressjakke og skjørt
Gå for det enkle og klassiske, med fokus på kvalitet fremfor kvantitet. // Rene materialer i «skreddersydd» kvalitet er et godt valg. Gå gjerne for ruter.
Dame med lang kåpe
Minimalistiske plagg og dempede farger har lang levetid.

I perfekt harmoni med minimalisme

Trendretningen handler om drømmen om et enkelt, moderne liv med få ting av god kvalitet og funksjon – elementer man kjenner igjen fra den minimalistiske livsstilen.

Minimalisme er en økende trend – en livsstil hvor man lever enklere med færre ting rundt seg, og hvor man er mer opptatt av verdiene det gir. Man tar avstand fra forbrukerpresset, tar mer bevisste valg og får mer frihet til andre interesser og hobbyer.

Det enkle er jo ofte det beste. Og kanskje har det siste året med pandemi fått flere av oss til å reflektere og tenke over hverdagslivet. Hva er det vi setter mest pris på, og hva ønsker vi egentlig å fylle dagene våre med?

Dame med lang kåpe
Minimalistiske plagg og dempede farger har lang levetid.
kvinne som poserer i trapp
kvinne som poserer på stol foran rosa bakgrunn
Stilen har gjerne løstsittende plagg som er lette å style. Prøv en strikkevest over en romslig kjole med kule boots til. // En enkel hvit skjorte og jeans kan fort bli stilig med et par lekre strømper og sko.
Dame med skinnbukse og strikket genser
Miks naturmaterialer som ull og skinn.

Komfortabelt og dempede farger

Det fine og behagelige med «pur eleganse», er at plaggene er løstsittende, funksjonelle, komfortable og lette å style. Det gjør at du kan investere i kvalitetsplagg som passer til flere anledninger, og som kan kombineres på mange ulike måter.

Selv om denne tidløse trenden byr på minimalistiske plagg, skreddersydde detaljer og dempede farger, er det også noe for alle maksimalistene der ute – med geometriske mønstre og en sanselig materialmiks. Det gir deg muligheten til å leke med ulike mønstre og kombinasjoner.

Fargepaletten strekker seg fra greige (blanding av grå og beige), jordtoner og sort til ulike nyanser av grønt og nedtonede rødfarger. Fargene lar seg lett kombinere med hverandre, og kan enkelt sette farge på en grå høstdag.

TIPS!

Plagg i naturmaterialer som bomull, lin, silke, skinn og ull er både miljøvennlige og har bedre kvalitet enn syntetiske materialer. Derfor kan det være verdt å investere i få, gode plagg som varer lenger, fremfor mange rimeligere plagg av dårligere kvalitet med kortere levetid.

Naturmaterialer er også fint i kombinasjon med hverandre, som en ullgenser med skinnbukser eller -skjørt, eller hva med en lang ullkjole med skinnjakke og røffe boots? Prøv deg frem!

Tekst
Newslab
Foto
Henrik Lindahl
Produksjon
Amfi Kreativ