Fruktig påske!

nærbilde av pizza med frukt og bær
bilde av pizza med frukt og bær

Kan det friste med en frisk påskedessert? Denne pizzavarianten er lett å lage, og du velger selv dine fruktfavoritter som topping.

Påske er tiden for å kose seg med god mat, og mange har tradisjon for å lage påskelam i denne høytiden. Da kan det være godt med en dessert som er lett og fruktig, og ikke minst lett å lage. Denne fruktpizzaen har en knasende sprø bunn, med en søt og syrlig kremsaus, toppet med frukt og friske bær – en helt nydelig smaksopplevelse. God påske!

Oppskrift: Fruktpizza til påske

INGREDIENSER

Kjeksdeig

  • 200 g hvetemel
  • 1/2 ss bakepulver
  • 1/4 ss natron
  • 100 g sukker
  • 150 g smør
  • 1 egg
  • 2 ts vaniljesukker

Kremost (kan også bruke vaniljekrem)

  • 220 g Philadelphia-ost
  • 6 ss melis
  • 1/2 ts vaniljesukker

Topping

Jordbær, kiwi, klementin, bringebær og blåbær (eller andre frukt og bær du liker).

Slik gjør du:

Kjeksdeig

  1. Sett ovnen på 170 grader.
  2. Visp sukker, vaniljesukker og smør, ha i egg. Tilsett melblandingen (sammen med bakepulver og natron) litt etter litt til alt er godt blandet.
  3. Kjevle deigen ut i eggeform. Sett i ovnen og stek i 11-13 minutter. La den avkjøles helt.

Kremost

  1. Visp kremost, melis og vaniljesukker.
  2. Smør dem utover den ferdigstekte og avkjølte deigen.
  3. Pynt med frukt og bær.