Torsk à la bestemor – med en vri

alle ingrediensene fremme på kjøkkenbenken
Med nye krydder og eksotiske sauser blir husmannskosten mer spennende. Her viser vi hvordan du kan piffe opp den tradisjonelle torskemiddagen!
steffen johansen lener seg på kjøkkenbenken
Vår matekspert Steffen Johansen elsker å piffe opp den tradisjonsrike husmannskosten med nye, eksotiske smaker.

Synes du tradisjonell norsk husmannskost kan bli litt for enkelt og kjedelig? Det skal ikke så mye til for å piffe den opp!

Vi spoler tiden litt tilbake. Til da kjøkkenet ofte duftet av flesk og brun saus, poteter var et selvsagt innslag på middagsbordet, grøt var lørdagsmat og pannekaker var luksus. Til da fisken var selvfisket, søndagsmiddagen bestod av stek og maten var tuftet på kjærlighet og laget fra bunnen av.

Mange har gode minner, og et sterkt forhold til, den tradisjonsrike husmannskosten man fikk servert i barndommen. Matglade Steffen Johansen husker selv godt middagene som ble servert hjemme hos mamma og bestemor.

– Det ble ofte servert sildball med kålrabistappe, ertestuing og flesk. Et skikkelig kraftmåltid, der det var nødvendig med en god strekk på sofaen etterpå, sier Steffen, som opprinnelig er nordmøring, men nå er bosatt på Blommenholm i Bærum.

FERSK FISK

Husk Extra får inn fersk fisk hver torsdag.

steffen johansen lener seg på kjøkkenbenken
Vår matekspert Steffen Johansen elsker å piffe opp den tradisjonsrike husmannskosten med nye, eksotiske smaker.